Η Goldman Sachs αναμένει το πετρέλαιο στα 100 δολάρια το 2023Στα 100 δολάρια ανά βαρέλι τοποθετεί την τιμή του πετρελαίου το 2023 η Goldman Sachs, εξαιτίας των μειωμένων αυξήσεων της παραγωγής που θα οδηγήσουν σε μη επάρκεια της ζήτησης-ρεκόρ.

Το βασικό σενάριο είναι το μπρεντ να κινηθεί γύρω στα 85 δολάρια για το 2022 και το 2023, σύμφωνα με τον οίκο.

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές δεν αποκλείουν περαιτέρω άνοδο ακόμα και σε τριψήφιες τιμές.

Η Goldman Sachs διάκειται θετικά στο πετρέλαιο, ακόμα και μετά το φετινό ράλι του 40%.

Παράλληλα, σημειώνει πως το πρόσφατο sell off είναι υπερβολικό, καθώς οι ανησυχίες για τα περιοριστικά μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον είναι αδικαιολόγητες.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η πρόσφατη πτώση των τιμών κατά 10 δολάρια, καταδεικνύει πως θα μειωθεί η ζήτηση κατά 5 εκατ. βαρέλια την ημέρα για τρεις μήνες.

Επίσης, ο οίκος αναμένει πως η ζήτηση για τα πάντα, από βενζίνη, ντίζελ και πλαστικά βρίσκεται επί του παρόντος σε επίπεδο ρεκόρ, με την κατανάλωση να αναμένεται να φτάσει σε νέα υψηλά το 2022 και το 2023, ενώ προσθέτει πως η χρήση αεροπορικών καυσίμων θα συνεχίσει να καθυστερεί λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid, αλλά κάποια περιορισμένη ζήτηση για ταξίδια είναι πιθανό να προκύψει καθώς τα σύνορα ανοίγουν ξανά.

sofokleousin.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.