Με κρυμμένες εταιρείες ο έλεγχος των μετοχών της ΔΕΗ από το CVCΤο αμερικανικό-πολυεθνικό fund εμφανίζεται να ελέγχει το 10%, αλλά δεν έχει στο λογαριασμό του ούτε μία μετοχή. Η συμμετοχή είναι έμμεση, μέσω αλυσίδας εταιρειών που η μία είναι θυγατρική της άλλης.

Άμεσος μέτοχος είναι η  λουξεμβουργιανή Selath Holdings, η οποία κατέχει 38.200.000 μετοχές ΔΕΗ (10%).  Ψάχνοντας την ταυτότητα της, βρίσκεις ότι ανήκει στη Miletus Holdings (όνομα δανεισμένο από την αρχαία ελληνική Μίλητο) που εδρεύει στον φορολογικό παράδεισο του νησιού Jersey.

Ανοίγοντας αυτή την “κούκλα” στη μπάμπουσκα, ξεφυτρώνει ως μητρική η CVC Capital Partners Strategic Opportunities II.
Ακολουθούν άλλες τέσσερις εταιρείες, που κάθε μιά τους ανήκει στην επόμενη. Ωσπου στην 8η θέση βρίσκουμε την “CVC Capital Partners SICAV-FIS”, η οποία μέσω αυτής της αλυσίδας εταιρειών ελέγχει το 10%.

Το ζήτημα προς διερεύνηση είναι αν κατέχει πραγματικά αυτές τις μετοχές, δηλαδή αν της αναλογούν βάσει των καθετοποιημένων συμμετοχών ή αν απλώς τις ελέγχει.
Διότι με τη δομή που έχει η συμμετοχή της στη ΔΕΗ, η CVC Capital μπορεί να εμφανίζεται ως κάτοχος του 10% και να ασκεί αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου, αλλά η πραγματική συμμετοχή της να είναι μόλις 0,08%!

Αυτό μπορεί να γίνει αν η κάθε μία εταιρεία της αλυσίδας ελέγχει την επόμενη κατέχοντας το 51% και όχι το σύνολο των μετοχών της.

Εν τοιαύτη περιπτώσει θα ανέκυπτε και το ερώτημα ποιοί είναι οι άλλοι επενδυτές που κρύβονται ως μειοψηφία στις 7 εν σειρά “κούκλες της μπάμπουσκας”, στους οποίους θα αντιστοιχούσε το 9,92% της ΔΕΗ...

Η λίστα των εταιρειών μέσω των οποίων η CVC καταλήγει να ελέγχει το 10% της ΔΕΗ. Κάθε μία είναι μητρική της επόμενης:

CVC Capital Partners SICAV-FIS
CVC Capital Partners 2013 PCC
CVC MMXII
CVC Portfolio Holdings
CVC Group Holdings
CVC Capital Partners Fund Holdings
CVC Capital Partners Strategic Opportunities II
Miletus Holdings Jersey
Selath Holdings

sofokleousin.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.