Πολιτική ορθότητα ή πολιτική του ορθού;


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 3/12/2022
Μπερδέψαμε την ευγένεια με την αγένεια, την αγάπη με το σεξ, την εξυπνάδα με τη βλακεία.
Όλα πια είναι δίπολα. Καλό - κακό...
Αν δε συμφωνείς μαζί μου ξαφνικά γίνεσαι εχθρός μου....
Ισοπέδωση στις λέξεις, τα συναισθήματα,τη συμπεριφορά.
Η τηλεόραση φροντίζει να το συντηρεί με τρόπο πονηρό. Γεμάτη τηλεσκουπίδια, προωθεί τη δήθεν διαφορετικότητα στην πιο άθλια μορφή της...

Ως πολιτική ορθότητα αναφέρεται η αποφυγή εκφράσεων ή ενεργειών που πιστεύεται ότι αποκλείουν, περιθωριοποιούν ή προσβάλλουν ομάδες ανθρώπων που μειονεκτούν κοινωνικά ή γίνονται διακρίσεις εις βάρος τους.
Η αθλιότητα της πολιτικής του ορθού έχει ξεπεράσει τα όρια. Απαγορεύσεις ακόμα και λέξεων. Στην ΕΕ επιβάλλουν αντί για Χριστούγεννα να λέμε γιορτές για να είναι πιο φιλικό στους ΛΟΑΤΚΙ(;), όπως επίσης να μην λένε κύριος και κυρία αλλά αγαπητοί συνάδελφοι!
Εδω είχαμε την ΠτΔ που προχώρησε σε παρόμοιες δηλώσεις μιλώντας σε παιδιά Δημοτικού!

Αλήθεια ποιος της έδωσε το δικαίωμα να μιλά για τέτοια θέματα σε μικρά παιδιά;
Άλλο ο σεβασμός κι άλλο η εκπόρνευση της κοινωνίας....Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Για ποια ισότητα μιλάμε; Σήμερα πλέον έχουμε ισότητα αλλά όχι ισονομία...

Χάρη στο κίνημα της πολιτικής ορθότητας αποκαταστάθηκαν ορισμένες κοινωνικές αδικίες. Διαπιστώνεται όμως ότι υπήρξε εκφυλισμός και εκτροπή αυτής της κίνησης προς μια μορφή ελέγχου της σκέψης που απειλεί την ελευθερία της έκφρασης και προς μια συμμόρφωση στις απαιτήσεις ομάδων πίεσης.
Ο Ουμπέρτο Έκο θεωρεί ότι πολιτική ορθότητα τείνει να εξελιχθεί σε νέας μορφής φονταμενταλισμό. Δεν έχει άδικο...
Με τον όρο φονταμενταλισμός (θεμελιωτισμός) εκφράζονται οι τάσεις εμμονής ή επιστροφής σε άκρως συντηρητικά θρησκευτικά βιώματα του παρελθόντος (προγονοπληξία), τα οποία λειτουργούν ως μέσο αντίστασης σε κάθε ενδεχόμενη αλλαγή ή θρησκευτική μεταρρύθμιση.
 Εξελισσόμαστε σε ταλιμπάν αντί να προχωράμε, πάμε πίσω σε σκοτεινές εποχές.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.