Χριστιανισμός στην Μέση Ανατολή...Υπό διωγμόν κυρίως στην Ιερουσαλήμ;;;


 


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 12/12/2021

Επικεφαλής και εκπρόσωποι των χριστιανικών Εκκλησιών των Αγίων Τόπων, επίσημοι αντιπρόσωποι των ορθοδόξων Πατριαρχείων στην Ιερουσαλήμ, πρόεδροι χριστιανικών σωματείων του Ισραήλ, της Παλαιστίνης, των ΗΠΑ, της Σουηδίας και άλλων χωρών του κόσμου, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος σειράς χωρών και πολυπληθείς χριστιανοί της Ιερουσαλήμ συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στην πλατεία της πύλης της Γιάφας στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, προκειμένου να υποστηρίξουν την Ορθόδοξη Εκκλησία των Ιεροσολύμων στις προσπάθειές της να υπερασπισθεί τη χριστιανική παρουσία. Μια παρουσία, η οποία όπως τόνισε ο Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος απειλείται από «ιουδαϊκές εξτρεμιστικές οργανώσεις κατά παράβαση του δικαίου».

Εκ μέρους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, συμμετείχαν ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ και στελέχη της Αποστολής.

Από τον εξώστη του ξενώνα «Imperial» απευθύνθηκε στους προσελθόντες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος Γ´. «Συνερχόμενοι εδώ, αποδίδουμε το πρέπον στην τεράστια θετική προσφορά που συνεισφέρει η χριστιανική κοινότητα και τα χριστιανικά μας ιδρύματα στον κοινωνικό βίο. Στο διάβα των αιώνων είμαστε ζωντανοί μάρτυρες [της ιστορίας] και συμβάλλουμε στην υπεράσπιση και τη διατήρηση στη δέουσα κατάσταση των ιερών προσκυνημάτων, αλλά και βοηθούμε την κοινωνία στα πεδία της εκπαιδεύσεως, της υγείας και της πρόνοιας για την ευημερία των εν ανάγκη», υπενθύμισε ο Μακαριώτατος.

Οι μετέχοντες στην εκδήλωση υπέδειξαν την ανάγκη να διατηρηθεί το status quo της Παλαιάς Πόλεως και ιδίως της λεγόμενης «οδού του Μαρτυρίου», η οποία ξεκινά από την Πύλη της Γιάφας των Ιεροσολύμων και οδηγεί στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, την οποία εκατομμύρια προσκυνητές συνήθως πορεύονται στο μέγιστο ιερό προσκύνημα του κόσμου. Στην περίπτωση που οι ξενώνες της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων περιέλθουν στην ιδιοκτησία Ισραηλινών, η «οδός του Μαρτυρίου» ενδέχεται να αποκλεισθεί ολοσχερώς, ενώ το δικαίωμα να την διασχίζουν κατευθυνόμενοι στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου να χαθεί για τους χριστιανούς.  

 

Εδώ και αρκετά χρόνια η Ορθόδοξη Εκκλησία των Ιεροσολύμων αγωνίζεται να υπερασπισθεί τα δικαιώματά της επί ορισμένων ξενώνων στη χριστιανική συνοικία της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι διεκδικούνται από ιουδαϊκές εξτρεμιστικές οργανώσεις κατά παράβαση του δικαίου.

«Οι εξτρεμιστές αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για τη σταθερότητα και την υγεία ολόκληρης της κοινωνίας», διαπίστωσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος. Υπενθύμισε ότι η χριστιανική κοινότητα στην Ιερουσαλήμ «υποφέρει από τα εγκλήματα μίσους, καθώς και από την παρασκηνιακή τακτική εκφοβισμού και συστηματικών προσπαθειών να περιορισθεί η δυνατότητα των χριστιανών να διαμένουν στις ιστορικές κατοικίες και συνοικίες τους».

Στη συγκέντρωση επίσης μίλησε και ο Ουαλίντ Νταντζάνι, διευθυντής του ξενώνα «Imperial», του μεγαλύτερου οικοδομήματος πλησίον της Πύλης της Γιάφας, το οποίο προσπαθούν να υφαρπάξουν οι εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση σε ένδειξη ενότητας των χριστιανών της Ιερουσαλήμ στον εξώστη του ξενώνα φωταγωγήθηκε το χριστιανικό δέντρο.



Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.