Την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών έθεσε ξανά ο Τσαβούσογλου


 
Θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έθεσε ξανά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την ετήσια ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών για τα πεπραγμένα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μεβλούτ Τσαβούσοβλου υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν άφησε κενά σε διπλωματικό επίπεδο, όσον αφορά την παραβίαση του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης, όπως είπε, των νησιών του Αιγαίου.

 Οι πρόσφατες προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών να αυξήσουν τεχνητά την ένταση στο Αιγαίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την ειρήνη και τη σταθερότητα, η στάση μας στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη. Η αποφασιστικότητά μας είναι επίσης πλήρης, τόνισε.

Όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε: «Προστατέψαμε αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)” στην Ανατολική Μεσόγειο. Το 2021, η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή διοίκηση προσπάθησαν να στείλουν επτά φορές ερευνητικά πλοία τρίτων χωρών στην υφαλοκρηπίδα μας. Τους αποτρέψαμε όλες τις φορές με τις διπλωματικές μας πρωτοβουλίες και την παρουσία μας στο πεδίο όταν χρειάστηκε».

Στο θέμα του Κυπριακού υπενθύμισε ότι η Τουρκία έθεσε στην διεθνή ατζέντα τη λύση των δύο κρατών, «με βάση την κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς» των Τουρκοκυπρίων. Και με το άνοιγμα των Βαρωσίων αλλάξαμε τα δεδομένα, ενώ στη Γενέυη καταγράψαμε τη δίκαιη πολιτική μας σε σχέση με την “ΤΔΒΚ”».

«Δεν ανεχθήκαμε βήματα εχθρικά προς τη χώρα μας στις σχέσεις με την Ελλάδα, η Τουρκία με την αποφασιστική της στάση έκανε επίσης σημαντικά βήματα προς τον διάλογο, πραγματοποίησε αμοιβαίες επισκέψεις με την Αθήνα και αποδέχθηκε κοινό σχέδιο δράσης για βήματα που πρέπει να γίνουν σε συνολικά 25 θέματα στον οικονομικό τομέα», κατέληξε.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.