Ο εκπρόσωπος του Πούτιν εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τον ρόλο της Άγκυρας στην κρίση με την Ουκρανία

 

 

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΤΙΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦ

 

  Δυσκολίες δεν υφίστανται μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, αλλά μεταξύ Μόσχας και ΗΠΑ, Μόσχας και ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, ερωτηθείς για τη δυνατότητα της Τουρκίας να μεσολαβήσει θετικά μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

«Η Τουρκία στην περίπτωση αυτή είναι χώρα του ΝΑΤΟ και το πιθανότερο είναι ότι οι Αμερικανοί μεταξύ άλλων θα διαβουλευθούν και με την Τουρκία, η οποία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «οι χώρες της Συμμαχίας έχουν διαφορετικές θέσεις έναντι της Ρωσίας».

«Υπάρχουν χώρες (σ.σ. του ΝΑΤΟ), οι οποίες έχουν θέσεις άκρως μη φιλικές προς εμάς, ενώ υπάρχουν και χώρες, που αντιθέτως, ακολουθούν με συνέπεια τη γραμμή συνέχισης του διαλόγου και της επίλυσης όλων των προβλημάτων διά της διπλωματικής οδού και έχουν την τάση να λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανησυχίες της Ρωσίας. Τέτοιες χώρες, αναμφίβολα, είναι ικανές να έχουν πάρα πολύ θετική συνεισφορά στη διαδικασία αυτή», είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε νωρίτερα σήμερα δηλώσει ότι θεωρεί πως η ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ έχει φθάσει σε «επικίνδυνο επίπεδο», αλλά και ότι «η Τουρκία δεν θα αγνοήσει τις στενές σχέσεις της με την Ουκρανία για χάρη και μόνο των εκτεταμένων σχέσεών της με τη Ρωσία».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.