ΟΗΕ: Το σημερινό παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα επιβαρύνει τις ανισότητες και την αστάθεια


 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 16/12/2021
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην τελευταία του ομιλία για το 2021, την Πέμπτη ζήτησε τη μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο έχει «υπερφορτίσει» τις ανισότητες και την αστάθεια σε όλο τον κόσμο.

«Το σημερινό παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα επιβαρύνει τις ανισότητες και την αστάθεια» δήλωσε ο Γκουτέρες.

Είπε ότι το υπάρχον σύστημα επιτρέπει στους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας να υπονομεύουν την ικανότητα των αναπτυσσόμενων χωρών με καλές προοπτικές ανάπτυξης να αποπληρώσουν το χρέος τους και να αντιμετωπίσουν τις αναπτυξιακές τους ανάγκες.

«Εν τω μεταξύ, οι ανισότητες διευρύνονται συνεχώς. Η κοινωνική αναταραχή και η πόλωση συνεχίζουν να αυξάνονται… Αυτή είναι μια πυριτιδαποθήκη για κοινωνικές αναταραχές και αστάθεια. Αποτελεί σαφή κίνδυνο για τους δημοκρατικούς θεσμούς» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

«Είναι καιρός να αντιληφθούμε την ανάγκη για μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος» κατέληξε.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.