ΡΩΣΣΙΑ .Ανάπτυξη ρωσσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία..

 



Περισσότεροι από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες επέστρεψαν στις μόνιμες βάσεις τους μετά από πολύμηνες ασκήσεις κοντά στην Ουκρανία, μετέδωσε το Σάββατο το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον ρωσικό στρατό.

Όπως σημειώνει το Reuters, το Interfax ανέφερε ότι οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές κοντά στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014, καθώς και στις νότιες ρωσικές περιοχές Ροστόφ και Κουμπάν.

Η ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών από τη Ρωσία στα βόρεια, ανατολικά και νότια της Ουκρανίας είχε τροφοδοτήσει τους φόβους στο Κίεβο και στις δυτικές πρωτεύουσες ότι η Μόσχα σχεδίαζε επίθεση.

Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε τέτοια σχέδια, λέγοντας ότι χρειάζεται δεσμεύσεις από τη Δύση -συμπεριλαμβανομένης της υπόσχεσης του ΝΑΤΟ να μην επεκτείνει τη συμμαχία προς τα ρωσικά σύνορα- επειδή η δική της ασφάλεια απειλείται από τους αυξανόμενους δεσμούς της Ουκρανίας με τη δυτική συμμαχία.

Η Μόσχα τονίζει επίσης ότι μπορεί να αναπτύσσει τα στρατεύματά της στο έδαφός της όπως εκείνη κρίνει σκόπιμο.

Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ρωσικών στρατευμάτων που μετακινήθηκαν πρόσφατα πιο κοντά στην Ουκρανία κυμαίνονται από 60.000 έως 90.000, με ένα έγγραφο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών να υποδηλώνει ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 175.000.

"Έχει ολοκληρωθεί ένα στάδιο συντονισμού μάχης των μεραρχιών, των πληρωμάτων μάχης, των διμοιριών στις μηχανοκίνητες μονάδες.... Περισσότεροι από 10.000 στρατιωτικοί... θα βαδίσουν προς τη μόνιμη ανάπτυξή τους από το έδαφος της περιοχής ασκήσεων των συνδυασμένων όπλων", ανέφερε το Interfax σύμφωνα με τον στρατό. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.