Η Ελλάδα με την πλάτη στο τοίχο στην Ευρώπη.Καλείται να δώσει εξηγήσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων..

 ΑΙΤΙΑ;;;; ΤΑ PUSBACKS ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


Η εξέλιξη αυτή αποτελεί φυσική συνέχεια των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων που έχουν γίνει σε βάρος της Ελλάδας και έχουν προκαλέσει γενικευμένη δυσαρέσκεια και στην ΕΕ

Η Ελλάδας καλείται πλέον επισήμως να απολογηθεί ενώπιον του ευρωδικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα pushbacks σε βάρος προσφύγων.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) δημοσίευσε την κοινοποίηση στην Ελλάδα 32 προσφυγών από 47 αιτούντες άσυλο που επαναπροωθήθηκαν παράνομα και βίαια από τον Έβρο, την Κρήτη, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέσβο, τη Σάμο ή τη θάλασσα πριν φτάσουν σε νησί.

Η σχετική είδηση είδε το φως της δημοσιότητας από το Παρατητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί φυσική συνέχεια των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων που έχουν γίνει σε βάρος της Ελλάδας και έχουν προκαλέσει γενικευμένη δυσαρέσκεια και στην ΕΕ, ενω πρόσφατο είναι ακόμη το περιστατικό της επίθεσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ολλανδέζα δημοσιογράφο που τόλμησε να του θέσει σχετικό ερώτημα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων σχετικά με την απειλή κατά της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα διερευνήσει:

1. αν τα προσφεύγοντα άτομα εξάντλησαν τα εσωτερικά ένδικα μέσα,

2. αν τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή των προσφευγόντων ατόμων,

3. αν υπήρξε απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείρισή τους και

4. αν υπήρχε αποτελεσματικό εσωτερικό ένδικο μέσο για να εξετάσει τις καταγγελίες για παραβίαση των άρθρων 2 και 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ),

καθώς και, σε μερικές προσφυγές,

5. αν τα άτομα κρατήθηκαν νόμιμα,

6. αν ενημερώθηκαν σε γλώσσα που κατανοούσαν για τους λόγους κράτησής τους, και

7. αν υπήρχε αποτελεσματικό ένδικο μέσο για να προσφύγουν κατά της κράτησης αυτής.

Ενδεικτικά δύο από τις υποθέσεις που κοινοποιήθηκαν στην Ελλάδα (γαλλικό κείμενο):

Καταγγελία Ιρακινού

Καταγγελία Αφγανού και δύο πολιτών Γουινέας


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.