ΤΟ ΣΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝΤο Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου να μην προχωρήσει η εκτέλεση του διαγωνισμού πώλησης του ακινήτου, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της αιτήσεως ακύρωσης του διαγωνισμού, που έχει καταθέσει ο Δήμος.

Η εκδίκαση επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης έχει προσδιοριστεί για τις 18 Ιανουαρίου και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθούν οι 2 διαγωνισμοί για την πώληση του Σκαραμαγκά. Η πρώτη αίτηση ακύρωσης στρεφόταν εναντίον του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ, επισημαίνοντας ότι η πώληση της Προβλήτας 4 του Σκαραμαγκά δεν είναι νόμιμη, επειδή αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν.

Επιπλέον, ο Δήμος Χαϊδαρίου έθεσε και ζήτημα παραβίασης της νομοθεσίας για τις κρατικές ενισχύσεις, καθώς όπως αναφέρεται στην προσφυγή, "παραχωρήθηκε η αποκλειστική χρήση του αιγιαλού και της παραλίας για χρονικό διάστημα έως και 49 χρόνια με δυνατότητα παράτασης, θεσπίζοντας ο νομοθέτης στην ουσία δικαίωμα χρήσης για τον αιγιαλό και την παραλία αντίστοιχο µε το εμπράγματο δικαίωμα επιφανείας των άρθρων 18 επ. του Νόµου 3986/2011".

Παράλληλα, ο Δήμος Χαϊδαρίου κατέθεσε και αίτηση ακύρωσης και εναντίον του Ειδικού Διαχειριστή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, υπογραμμίζοντας ότι στον διαγωνισμό περιλήφθηκαν τμήματα ακινήτων που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Κτηματολογίου, ανήκουν στο Δήμο Χαϊδαρίου.

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ, ο Δήμος επισημαίνει ότι «αφενός αποφεύγεται η παραχώρηση στην πλειοδότρια εταιρεία του ακινήτου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του ΣτΕ», ώστε να μη δημιουργηθεί νομική και πραγματική «κατάσταση δυσχερώς αναστρέψιμη».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.