Βόρειος Ήπειρος :Κακοκαιρία πλήττει τα χωριά της μειονότητας , χωρίς ρεύμα για τρίτη ημέρα!

 


 Οι  πλημμύρες σε κάμπους, οδικούς άξονες και χωριά, καθώς και το τσουχτερό κρύο έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα τη ζωή των κατοίκων ελληνικής καταγωγής

Για τρίτη ημέρα σήμερα τα 41 ελληνικά μειονοτικά χωριά του Δήμου Δρόπολης στον νομό Αργυροκάστρου παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών πλημμύρισαν τον υποσταθμό υψηλής τάσης στο Αργυρόκαστρο, από όπου η περιοχή προμηθεύεται ρεύμα με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας. Σε συνδυασμό, δε, με τις πλημμύρες σε κάμπους, οδικούς άξονες και χωριά, καθώς και το τσουχτερό κρύο έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα η ζωή των κατοίκων ελληνικής καταγωγής.

    Albanian Red Cross is monitoring closely the situation of heavy rain falls causing large inflows of Vjosa river which in some places overflowed its banks flooding agriculture lands and some houses.

    📷 : Team of Vlora Red Cross branch pic.twitter.com/e1KSEwWqcv
    — Albanian Red Cross (@RedCrossAlbania) December 12, 2021

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές στην Αλβανία. Η στάθμη του νερού στον Αώο ποταμό έχει υπερβεί τα ιστορικά επίπεδα με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ειδικά στο τελικό στάδιο πριν ο ποταμός φθάσει στη θάλασσα. Τα νερά στις πλημμυρισμένες περιοχές έχουν φθάσει το ένα μέτρο. Ιδιαίτερα είναι τα προβλήματα στους νομούς της Αυλώνας και του Φίερι. Πολλά σπίτια και νοικοκυριά έχουν πλημμυρίσει, ενώ 50 οικογένειες έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους. Επίσης, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί.

Προβλήματα σημειώθηκαν και σε περιοχές στο βόρειο και νότιο ανατολικό τμήμα της χώρας λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.