Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για κατασκευή ''όπλων ελέγχου του εγκεφάλου''



Εμπορικούς περιορισμούς επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε πάνω από 30 κινεζικά ερευνητικά ιδρύματα και οντότητες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγκεκριμένα ανάπτυξη τεχνολογιών, όπως όπλα ελέγχου του εγκεφάλου.

Οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει το CNBC, κατηγορούν την Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της Κίνας και 11 από τα ερευνητικά της ιδρύματα πως χρησιμοποιούν βιοτεχνολογία «για να υποστηρίξουν κινεζικές στρατιωτικές τελικές χρήσεις και τελικούς χρήστες, για να συμπεριλαμβάνουν φερόμενα όπλα ελέγχου του εγκεφάλου».

Τα παραπάνω αναφέρει γνωστοποίηση στο Federal Register, δίχως να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για τα εν λόγω όπλα.

Η υπουργός Εμπορίου της χώρας, Gina Raimondo, σημείωσε:

«Η επιστημονική επιδίωξη βιοτεχνολογίας και ιατρικών καινοτομιών μπορεί να σώσει ζωές. Δυστυχώς, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επιλέγει να χρησιμοποιήσει αυτές τις τεχνολογίες για να επιδιώξει έλεγχο του λαού της και αυτών που εκλαμβάνει ως μέλη εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτικών ομάδων».

sofokleousin.gr
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.