Πρόταση του Ευρωπαίου επιτρόπου Πάολο Τζεντιλόνι: ΟΡΙΑ ΧΡΕΟΥΣ ΑΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΑΣΗ!!

  Ο επίτροπος Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πάολο Τζεντιλόνι, επιθυμεί να τεθούν όρια χρέους στην ΕΕ σε ξεχωριστή ανά κράτος βάση στο πλαίσιο μιας προτεινόμενης μεταρρύθμισης του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ, την οποία σκοπεύει να παρουσιάσει στα μέσα του 2022, όπως δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Τζεντιλόνι ζήτησε τον Νοέμβριο να διεξαχθεί συζήτηση για τη μεταρρύθμιση των κανόνων της ΕΕ για το χρέος, εν μέσω των οικονομικών πιέσεων που έχει προκαλέσιε η πανδημία του κορονοϊού.

"Δεν μπορούμε να βάλουμε όλες τις χώρες στο ίδιο "καλάθι". Οι διαφορές στα (τρέχοντα) ποσοστά χρέους είναι πολύ μεγάλες για κάτι τέτοιο", δήλωσε την Τετάρτη ο Τζεντιλόνι σύμφωνα με την εφημερίδα.

Τα προγράμματα κρατικής στήριξης και επενδύσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας έχουν εκτοξεύσει τα επίπεδα χρέους πολλών κρατών της ΕΕ πέρα από το όριο του 60% του ΑΕΠ που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Ο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση αυτή θα θέσει ξεχωριστούς στόχους χρέους για κάθε χώρα, ενώ πρόσθεσε ότι η Κομισιόν θα πρέπει να λάβει πιο αποτελεσματικά μέσα για την επιβολή των δημοσιονομικών κανόνων.

Ακόμη, απέρριψε την πρόταση του Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, για αύξηση του ορίου χρέους στο 100% του ΑΕΠ για όλα τα κράτη.

Στόχοι των μεταρρυθμίσεων

Όπως τονίζει στη συνέντευξη ο Τζεντιλόνε, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών τις ΕΕ έχουν ήδη συμφωνήσει πως οι αλλαγές θα πρέπει να αφορούν τρεις  κεντρικούς στόχους:

1ο - το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ θα πρέπει να γίνει πιο απλό και κατανοητό.

2ο - ο πράσινος και ψηφιακός μετασχηματισμός απαιτεί τεράστιες επενδύσεις. Το κανονιστικό πλαίσιο δεν θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο.

3ο - οι κανόνες θα πρέπει να είναι ρεαλιστικοί, έτσι ώστε να μπορέσουν να μειωθούν "τα πράγματι" πολύ υψηλά χρέη πολλών κρατών-μελών. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.