Δεκάδες σεισμικές δονήσεις κατά την διάρκεια της νύχτας μεταξύ Κάσου-Κρήτης.Τι δήλωσε ο Ε.Λέκκας

 

 Δεκάδες ήταν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάσο, μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ ο οποίος σημειώθηκε λίγο πριν τις 21:00 της Κυριακής και των 5,2 Ρίχτερ λίγο μετά τις 18:00.

Δύο σεισμικές δονήσεις από αυτές που καταγράφηκαν πλησίασαν ή και ξεπέρασαν τα 4 Ρίχτερ, οι περισσότερες ήταν από 3 έως 3,6 Ρίχτερ, ενώ σημειώθηκαν και μικρότερες, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται 30-50 χιλιόμετρα νότια της Κάσου, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν γίνει αισθητοί και στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, σε περιοχές όπως η Σητεία και η Ιεράπετρα, χωρίς μέχρι αυτήν την ώρα να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα ή να έχουν καταγραφεί ζημιές.

Πηγή: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών

Σύμφωνα με δήλωση του ,ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, είναι μια περιοχή που παρουσιάζει έξαρση.

«Η δραστηριότητα ξεκίνησε στις 17:17, και συνέχισε να δίνει σεισμούς με μεγαλύτερο αυτόν των 5,4 Ρίχτερ, που όμως είχαν επίκεντρο θαλάσσιο χώρο» σημείωσε χθες ο κ. Λέκκας, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα και πως οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο σεισμολόγος και τέως Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Κυρίως παρακολουθούμε από πλευράς μεγεθών τους δύο σεισμούς (5,2 και 5,4 Ρίχτερ) στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου. 

Ο ίδιος εκτίμησε ότι πρόκειται για «μετασεισμούς του ισχυρού σεισμού  (των 6,3 Ρίχτερ) που είχε σημειωθεί στις 12 Οκτωβρίου 2021».

Επισημαίνοντας ότι το επίκεντρο ήταν στον υποθαλάσσιο χώρο, τόνισε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.