Αναβολή της τέταρτης δόσης του εμβολίου στο Ισραήλ



Αναβάλλει την έναρξη των εμβολιασμών με την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό το Ισραήλ. Η συγκεκριμένη χώρα ήταν η πρώτη στον κόσμο που είχε προγραμματίσει εμβολιασμούς τέταρτης δόσης κάτω από την απειλή και της παραλλαγής Όμικρον.

Αναλυτικότερα, οι εμβολιασμοί θα ξεκινούσαν την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, όμως θα καθυστερήσουν επ’ αόριστον. Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε να φρενάρει τους εμβολιασμούς μετά από νέα εκτίμηση πως η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ηπιότερη ασθένεια από άλλες παραλλαγές, αν και εξαπλώνεται ταχύτερα και αποφεύγει καλύτερα τα εμβόλια.

Σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Channel 13 του Ισραήλ, ο διευθυντής του ισραηλινού υπουργείου Υγείας ανέφερε πως ενδέχεται να μην εγκρίνει τις πρόσθετες αναμνηστικές δόσεις καθώς εκκρεμούν περαιτέρω δεδομένα που να αποδεικνύουν πως η νοσηλεία από τη νέα παραλλαγή Όμικρον είναι λιγότερο πιθανή απ’ ό, τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Συγκεκριμένα ο Νάκμαν Ας, γενικός διευθυντής του υπουργείου, είπε πως δεν έχει ακόμη εγκρίνει την εκστρατεία εμβολιασμού της τέταρτης δόσης καθώς αναμένονται δεδομένα και από τη Μεγάλη Βρετανία που αποδεικνύουν πως η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια από το στέλεχος Δέλτα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.