Από το ΝΑΤΟ στην Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Νορβηγίας, όπως δήλωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

"Το υπουργείο Οικονομικών επικοινώνησε μαζί μου τον Νοέμβριο και με ρώτησε αν θα σκεφτόμουν να υποβάλω αίτηση για τη θέση. Το έκανα, είναι μια δουλειά για την οποία έχω μεγάλο κίνητρο", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στο πρακτορείο ειδήσεων NTB.

Αν και η θέση θα είναι ανοιχτή από την 1η Μαρτίου, ο Στόλτενμπεργκ θα πρέπει -εφόσον διοριστεί ως ο επόμενος Κεντρικός Τραπεζίτης- πρώτα να ολοκληρώσει τη θητεία του στο ΝΑΤΟ, η οποία λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022.

Ο Στόλτενμπεργκ, οικονομολόγος, διετέλεσε πρωθυπουργός της Νορβηγίας από το 2000-2001 και από το 2005-2013 πριν γίνει επικεφαλής του ΝΑΤΟ το 2014. Έχει ασκήσει επίσης καθήκοντα υπουργού Οικονομικών.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι και η υποδιοικήτρια της Norges Bank Ida Wolden Bache, που θεωρείται από πολλούς οικονομολόγους ως η επικρατέστερη για τη θέση, ανάμεσα στους 22 υποψηφίους.

Ο επόμενος Κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας θα αποφασίσει για τον καθορισμό των επιτοκίων καθώς και για την εποπτεία του ισχυρού κρατικού επενδυτικού fund της Νορβηγίας, του μεγαλύτερου στον κόσμο με περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,4 τρισ. δολαρίων. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.