Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής αλουμινίου ALCOA αναστέλλει την παραγωγή αλουμινίου στο δεύτερο εργοστάσιο της στην Ευρώπη για 2 χρόνια!

 Η διοίκηση της Alcoa αποφάσισε να αναστείλει την πρωτογενή παραγωγή στο δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο αλουμινίου της στην Ευρώπη, λόγω των αυξημένων ενεργειακών τιμών.

Η κίνηση έρχεται μετά από την γνωστοποίηση του «παγώματος» στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου της Alcoa στην Ευρώπη, στη Δουνκέρκη της Γαλλίας, που είχε γίνει γνωστό νωρίτερα τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η διοίκηση της Alcoa συμφώνησε με την πλειονότητα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της στο Σαν Σιπριάν της Γαλικίας για αναστολή της πρωτογενούς παραγωγής αλουμινίου μέχρι το τέλος του 2023, ενώ το εργοστάσιο θα συνεχίζει να ασχολείται με τη δευτερογενή επεξεργασία αλουμινίου για τους κλάδους των φαρμάκων και των τροφίμων. Μέρος της συμφωνίας ορίζει πως δεν θα γίνουν απολύσεις του προσωπικού του εργοστασίου.

Παρ' ότι οι τιμές του αλουμινίου  έχουν αυξηθεί άνω του 40%, το κέρδος των εταιριών παραγωγής αλουμινίου περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις που καταγράφονται στις ενεργειακές τιμές.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.