Στον καιρό της πανδημίας το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 5 χιλιάδες ευρώ ανά κάτοικο

 Το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg με ανάλυση του αναδεικνύει ότι η  Ιταλία έχει ένα από τα υψηλότερα δημόσια χρέη του κόσμου και η πανδημία αύξησε το χρέος αυτό κατά 5.000 ευρώ, στα 46,400 ευρώ ανά κάτοικο.

Μεταξύ του Μαρτίου 2020 και του Ιουλίου 2021, το δημόσιο χρέος στην Ιταλία, αυξήθηκε με μέσο μηνιαίο ρυθμό 342 ευρώ, ενώ προ πανδημίας η μέση μηνιαία αύξηση ήταν στα 59 ευρώ.

Από τον Ιούλιο, αυτή η επιβάρυνση έχει αρχίσει να συρρικνώνεται λόγω αύξησης του πληθωρισμού και μείωσης των ενισχυτικών κυβερνητικών μέτρων που «εκτόξευσαν» το δημόσιο χρεός στα ύψη. Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.