Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Θ.Πλεύρης!!

 

 
Ο υπουργός ανακοίνωσε τα νέα μέτρα και δήλωσε ότι  τυχόν εφαρμογή τους  πριν την Πρωτοχρονιά, θα οδηγούσαν στη μεταφορά της διασκέδασης σε σπίτια, προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν τεστ, προτού έρθουν σε επαφή με ανθρώπους μεγαλύτερους των 60 ετών ή ανεμβολίαστους.

Τα μέτρα έχουν ως εξής:

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ 95 ή διπλής χειρουργικής μάσκας και στους εργαζομένους στην εστίαση.

- Από τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύει ωράριο στη διασκέδαση, με τα καταστήματα να κλείνουν τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, θα απαγορεύεται η διασκέδαση για ορθίους, ενώ θα τεθούν όρια αποστάσεων και έξι άτομα ανά τραπέζι.

Σχετικά με την μουσική στην διασκέδαση ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Την επιτρέπουμε ακόμα αν όμως διαπιστώσουμε ότι δεν τηρούνται τα μέτρα τότε θα διακόπτεται».

 Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με τεστ PCR 48 ωρών.
Επιπλέον όσοι επισκέπτονται ασθενείς στα νοσοκομεία θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό PCR 48 ωρών, ενώ περιορίζετα και η είσοδος ιατρικών επισκεπτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα


Όσον αφορά την τηλεργασία, θα εφαρμοστεί τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, όσο και ιδιωτικές εταιρείες έως ποσοστού 50%, ενώ θα υπάρξει και κυλιόμενο ωράριο, που θα καθοριστεί βάσει των δυνατοτήτων σε κάθε υπηρεσία.

 

Επιπλέον σε σχέση με τα γήπεδα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός είναι στην κατεύθυνση της γενικής απαγόρευσης της προσέλευσης θεατών αφού μιλάμε για πληρότητα στο 10% και μέχρι τα 1000 άτομα ανώτατο όριο!


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.