Η Πρώτη Κυρία της Χιλής η Ελληνίδα Ειρήνη Καραμάνου, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στην τηλεόραση της ΕΡΤ3

 Αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ3 και τον Αλέξανδρο Μάρκου, παραχώρησε η Ειρήνη Καραμάνου, η Ελληνίδα σύντροφος του νέου προέδρου της Χιλής, Γκαμπριέλ Μπόριτς.

Ο Μπόριτς είναι μόλις 35 ετών και ο νεότερος Πρόεδρος στην ιστορία της Χιλής.

Η 32χρονη Ιρίνα Καραμάνος μιλά για τη γενέτειρα των παππούδων της, την Κύμη, για τη σχέση ζωής με τον Γκάμπριελ Μπόριτς, ενώ αποκαλύπτει τα σχέδια και τα όνειρά της για το μέλλον, ως πρώτη κυρία της Χιλής.

Η Ιρίνα Καραμάνος έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία, μιλά τέσσερις γλώσσες (ισπανικά, ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά) και είναι μέλος του κόμματος στο οποίο ανήκει ο σύντροφός της, το Convergencia Social, στο οποίο ηγείται του Φεμινιστικού Μετώπου.

Ο πατέρας της, Τζορτζ Καραμάνος, διηύθυνε την ελληνική κοινότητα του Σαντιάγο τη δεκαετία του 1980.

H ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ3 τόνισε «πως ο στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η ισότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

»Πρόκληση μας είναι η αλλαγή του συντάγματος, χρειαζόμαστε μια φεμινιστική αντίληψη στην πολιτική» δήλωσε, ενώ επισήμανε πως «η “Πρώτη Κυρία” πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στην πολιτική και τη διπλωματία».

Με σπαστά ελληνικά, αλλά με ζεστή καρδιά για την Ελλάδα, η Ιρίνα στέλνει τις χριστουγεννιάτικες ευχές της στην πατρίδα των προγόνων της.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.