Διαλυμένο Σύστημα Υγείας!Διακομιδή για 30χρονο με πόνο στο στήθος με ταξί!

 

ΑΙΤΙΑ:Δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου!

Πραγματικό θρίλερ βίωσαν χθες η οικογένεια 30χρονου, ο οποίος μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς με έντονους πόνους στο στήθος.


Επειδή όλα τα συμπτώματα παρέπεμπαν σε εκδήλωση εμφράγματος, δόθηκε εντολή να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου. Αμέσως σήμανε συναγερμός καθώς οδηγός ασθενοφόρου δεν υπήρχε, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα taxydromos.gr.

Έτσι, ενημερώθηκε αμέσως το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Λάρισα και ο τομέας ΕΚΑΒ Βόλου. Προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διακομιδή του με τοπικό ταξί.

Την ίδια ώρα ξεκινούσε από τον Βόλο η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό.

Λίγο πριν τα Χάνια ο νεαρός παρελήφθη από το πλήρωμα του ασθενοφόρου για να μεταφερθεί στα Επείγοντα στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο 30χρονος αναμενόταν να μεταφερθεί για παρακολούθηση στη Στεφανιαία Μονάδα.

Υποστελεχωμένο σε διασώστες

Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε διασώστες. Οι βάρδιες είναι αδύνατο να καλύπτονται όλες. Κάποιες μέρες τον μήνα οι διακομιδές γίνονται με τη συνδρομή του τομέα ΕΚΑΒ Βόλου.

Στην πρωτοβάθμια δομή που καλύπτει τις ανάγκες όλου του Ανατολικού Πηλίου απασχολούνται τρεις διασώστες, εκ των οποίων η μία βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω ατυχήματος. Υπό αυτές τις συνθήκες ρεπό και άδειες χορηγούνται με το σταγονόμετρο, ενώ αρκετές φορές όταν προκύπτουν ανάγκες οι διασώστες εργάζονται και πέραν του οκταώρου.

Οι διακομιδές ουσιαστικά γίνονται με ένα ασθενοφόρο, καθώς το δεύτερο παρουσιάζει συχνά πολλές μηχανικές βλάβες, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά ασθενών από τα δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής που παρουσιάζουν πολλές μορφολογικές ιδιαιτερότητες.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.