Ένταξη περίπου 14 χιλιάδων ανήλικων αλλοδαπών στα σχολεία και στην εκαπιδευτική κοινότητα
Περί τους 14.500 αλλοδαπούς ανήλικους έχουν ενταχθεί μόνο φέτος στην εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω των «δομών» και των «υπερδομών»  που λειτουργούν από το Υπουργείο Παιδείας χωρίς να αναφέρονται στοιχεία για τα προηγούμενα χρόνια, οπότε ο καθείς μπορεί να φανταστεί τι έχει γίνει με τα σχολεία.

Πρόκειται για 1.500 αλλοδαπούς ανήλικους που φοιτούν σε κέντρα με τον ευφάνταστο τίτλο «Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων» (ΔΥΕΠ) οι οποίες λειτουργούν εντός των καταυλισμών, 5.000 που μετά από διετή φοίτηση στις ΔΕΥΠ έχουν ενταχθεί στις τάξεις υποδοχής και 8.000 που βρίσκονται στις τάξεις των σχολείων.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Κόπτσης.


Επισήμανε, τέλος, ότι στις ΔΥΕΠ, για την αντιμετώπιση των πρόσθετων αναγκών λόγω της πανδημίας, αναβαθμίστηκαν τα δίκτυα και χορηγήθηκαν περί τα 1.000 tablets και ηλεκτρονικές συσκευές για τους μαθητές- πρόσφυγες.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.