Νέο fund για επενδύσεις 200 εκατ. σε νεοφυείς επιχειρήσεις


Νέο fund δημιουργείται με τη συνδρομή του υπουργείου Ανάπτυξης για την κεφαλαιακή και χρηματοδοτική ενίσχυση νεοφυών επιχειρήσεων. Θα ξεκινήσει με αρχικό κεφάλαιο 160 εκατ. ευρώ που θα προέλθει από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και κρατική χρηματοδότηση. Θα επενδύει σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, παίρνοντας τη θέση άλλων funds της πλατφόρμας EquiFund, η οποία ολοκληρώνει  τη λειτουργία της το 2023.

Επισημαίνεται ότι τα στα τρεισήμισυ χρόνια λειτουργίας της πλατφόρμας τα 4 επιμέρους funds πρόσφεραν κεφάλαια και χρηματοδότηση 211 εκατ. ευρώ σε 119 ελληνικές startup επιχειρήσεις, κινητοποιώντας παράλληλα 272 εκατ. ευρώ ιδιωτικών κεφαλαίων που τοποθετήθηκαν σ΄αυτές τις επιχειρήσεις.


Το νέο fund που δημιουργείται θα αξιοποιήσει κρατική χρηματοδότηση 160 εκατ. ευρώ και ιδιωτικά κεφάλαια τουλάχιστον 48 εκατ. ευρώ. Θα εστιάσει σε επενδύσεις νεοφυών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε επίπεδο χρηματοδότησης Series A - επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και αξιοποιούν «κεφάλαια σποράς» (seed capital). Τη διαχείριση του θα αναλάβει η Ελληνική Τράπεζα Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) - πρώην Ταμείο Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ),

Στους σχεδιασμούς του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπεται η δημιουργία κι άλλων funds, που το καθένα θα εξειδικεύεται και θα εστιάζει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία νεοφυών επιχειρήσεων, ανάλογα με το επίπεδο ανάπτυξής τους.

sofokleousin.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.