ΟΤΑΝ ΟΙ ''ΑΡΙΣΤΟΙ'' ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 23/11/2021

Στο έργο αυτό του Ιονέσκο, όπου οι άνθρωποι μεταμορφώνονται σταδιακά σε ρινόκερους, και μάλιστα αναπτύσσουν μια ισχυρότατη ροπή προς τη μεταμόρφωσή τους σε αποκρουστικά παχύδερμα, μεταβάλλοντας και την αισθητική τους ακόμα, ο συγγραφέας συγκροτεί τη δραματική ουσία του έργου μέσα από απαράμιλλα ευρηματικούς μηχανισμούς παραγωγής ειρωνικών, παραλογικών συλλογισμών. Η δραματικότητα των προσώπων δεν έγκειται στην αδυναμία τους να δράσουν, όπως στο θέατρο του Τσέχωφ, του Ίψεν κ.λ.π.), αλλά η αδυναμία τους να επικοινωνήσουν ουσιαστικά, η ανημπόρια τους να ζήσουν μέσα σ’έναν κόσμο που χάνει τις ρίζες, τις αξίες και τα νοήματά του.

Αίσθηση προκάλεσε τη Δευτέρα η είδηση ότι ο Άρης Σερβετάλης αποφάσισε να αποσυρθεί από την παράσταση «Ρινόκερος» καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους πολίτες.
Μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων και στα θέατρα, ο δημοφιλής ηθοποιός αποχώρησε από την παράσταση στο θέατρο «Κιβωτός», καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί τον οποιονδήποτε διαχωρισμό και ως εκ τούτου δεν επιθυμούσε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές.

Λίγο αργότερα, η παραγωγή με ανάρτηση στο Facebook ανακοίνωσε την αναβολή της θεατρικής παράστασης, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν το έργο πρόκειται να επιστρέψει κάποια στιγμή με τον ίδιο ή άλλον πρωταγωνιστή.

Μπορεί η είδηση να έσκασε ως... κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο υπάρχουν οι πληροφορίες πως όταν το καλοκαίρι ο Αρης Σερβετάλης συζήτησε με τους παραγωγούς και τον σκηνοθέτη της παράστασης για τη συμμετοχή του στον «Ρινόκερο» και είχε πει ότι θα αποχωρήσει σε περίπτωση που τελικά τα θέατρα υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους.

Ο γνωστός ηθοποιός έγινε δέκτης θετικών σχολίων, ειδικότερα από μία μεγάλη μερίδα των χρηστών των social media. «Ο Λάζαρος από το Είσαι το ταίρι μου, ο Αρης Σερβεταλης κατέβασε το θεατρικό του και εγώ απλά σηκώνομαι και χειροκροτώ αυτόν τον άνθρωπο», «Ωραίος ο Σερβετάλης, ηθικότατος και άνθρωπος», Μπράβο στον Άρη Σερβετάλη. Αν το θέατρο δεν είναι για όλους τότε δεν είναι για πραγματικά κανέναν», τόνισαν πολλοί χρήστες τους Twitter.

Ωστόσο δεν γλίτωσε τα πυρά των συναδέλφων του, οι οποίοι -στην πλειονότητά τους- θεώρησαν την κίνησή του απαράδεκτη.

Συγκεκριμένα, η γνωστή ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, κατέκρινε αυτή την κίνηση και χαρακτήρισε τον Σερβετάλη «ανεμβολίαστο και καλοπληρωμένο».

Την ανάρτηση της Κοκκινοπούλου έκανε repost και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας: Ο καλός πράγματι ηθοποιός κ. Σερβετάλης δεν θέλει να εμβολιαστεί…οκ. Διαφωνεί με μία Κυβερνητική απόφαση... οκ. Είναι όμως αυτοί λόγοι να αφήνει ανέργους τους συναδέλφους του επειδή δεν περνάει, στη Χώρα, το δικό του; Πραγματικά κρίμα…
Την αποχώρηση Σερβετάλη σχολίασε και ο Σπύρος Μπιμπίλας: «Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί», είπε αρχικά. «Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά», κατέληξε.
ΦΥΣΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΟΙ, Ο ΑΡΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΛΗΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ....

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.