Αγροτικές κινητοποιήσεις –Έρχονται οι αγρότες στην ΑθήναΥπ’ ατμόν για την αυριανή τους κάθοδο στην Αθήνα βρίσκονται  οι αγρότες από τις σταφιδικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης, οι οποίοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, η σκυτάλη των κινητοποιήσεων περνά στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία καλεί σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.


Μάλιστα, την στιγμή που οι σταφιδοπαραγωγοί της Πελοποννήσου και οι αγρότες της Κρήτης έχουν οργανώσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες για τις αυριανές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός τους καλεί σε νέα συνάντηση για την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, όταν επιστρέψει από προγραμματισμένα ταξίδια στη Θεσσαλονίκη και τη Λέσβο.

Να σημειωθεί, ότι με επιστολή της προς τον ΥπΑΑΤ η Συντονιστική Επιτροπή του Παμπελοποννησιακού Αγροτικού Σταφιδικού Συλλαλητηρίου, που απαρτίζεται από τους προέδρους της ΠΕΣ, του ΑΣ Μεσσηνίας, της ΕΑΣ Κιάτου, του ΑΣ Νεμέας και της Ο.Π Κορινθιακής Σταφίδας Αμαλιάδας, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της γιατί κατά την χτεσινή συνάντηση στο ΥπΑΑΤ, τέθηκε ως όριο να συμμετάσχει μόνο ένας εκπρόσωπος των σταφιδοπαραγωγών, καθώς «θα συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Επιμελητηρίων και οι ιδιώτες έμποροι σταφίδας».

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι ο ΥπΑΑΤ εμμένει στην αρχική του θέση να μην επιθυμεί ακόμη και να εξετάσει το κοινό αίτημα όλων των Σταφιδικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της Πελοποννήσου και των σταφιδοπαραγωγών για την απόσυρση των αποθεμάτων της κορινθιακής σταφίδας του έτους 2020.

Απόψε το βράδυ σαλπάρουν από την Κρήτη οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νησιού με προορισμό την Αθήνα.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης διαμαρτύρονται για τις μειωμένες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, που ήρθαν να προστεθούν στα συσσωρευμένα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, κάλεσε τους εκπροσώπους του Συντονιστικού από την Κρήτη σε σύσκεψη για σήμερα Πέμπτη 4/11, οι οποίοι, όμως, απάντησαν αρνητικά.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων
Σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το οποίο γίνεται με πρωτοβουλία της Επιτροπής των πυρόπληκτων, των πλημμυροπαθών και σεισμόπληκτων περιοχών.

Σε σχετική ανακοίνωση καλεί σε συμμετοχή τους  αγρότες και κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές και «είδαν το βιός τους να χάνεται στη μανία της φωτιάς, του νερού και του σεισμού».
in.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.