Σαφάρι της ΑΑΔΕ και έλεγχος στις επιχειρήσεις για τις επιδοτήσεις λόγω πανδημίας!


 


 Έλεγχοι όμως θα πραγματοποιηθούν και σε σειρά τροποποιητικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί από φυσικά πρόσωπα για αναδρομικά και εισοδήματα παρελθόντων ετών καθώς έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των ποσών που αναγράφονται στις βεβαιώσεις αποδοχών και σε εκείνα που συμπληρώνονται στις τροποποιητικές δηλώσεις.

Στο στόχαστρο θα βρεθούν όσοι είχαν μεγάλη μείωση τζίρου και είχαν σπεύσει να υποβάλουν λίγο πριν κάνουν αιτήσεις επιδότησης από το Δημόσιο ως πληττόμενοι για να ωφεληθούν από τα μέτρα στήριξης κατά του κορονοϊού.

Όπως έχει διαπιστωθεί πολλοί επαγγελματίες είχα δηλώσει μόλις 200-300 ευρώ τζίρο τον μήνα, είχαν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ ή είχαν εκδώσει τιμολόγια σε διαφορετική ημερομηνία από αυτή που έπρεπε.

Επιπλέον θα ελεγχθούν και περίεργες προσλήψεις ενώ όσοι πιαστούν στη τσιμπίδα της ΑΑΔΕ κινδυνεύουν όχι μόνο να επιστρέψουν όλο το ποσό αλλά και να πάει ο φάκελος στον εισαγγελέα.
Αποπληρωμή των ποσών

Την ίδια ώρα συζητείται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει αργότερα από τον Ιανουάριο η αποπληρωμή των ποσών που πρέπει να επιστραφούν από τους 7 κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής. Άλλωστε έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά η έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων που προβλέπουν που προβλέπουν τόσο τον τρόπο αποπληρωμής αλλά και των διαφόρων εκπτώσεων που έχουν ανακοινωθεί.

Το μόνο όμως που πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι ότι το ΥΠΟΙΚ εξετάζει να δοθεί παράταση γαι τη ρύθμιση χρεών της πανδημίας όπως ζητούν οι επιχειρηματικοί φορείς.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.