Έκρηξη σε αυτοκίνητο στο Λίβερπουλ: «Ήταν τρομοκρατική ενέργεια» λένε οι Αρχές


Ως «τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτηρίζεται από τις Αρχές της Βρετανίας η έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο στο Λίβερπουλ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, εντός του οχήματος, ενός ταξί, υπήρχε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της έκρηξης, που έγινε έξω από νοσοκομείο στο κεντρικό Λίβερπουλ, έχασε τη ζωή του ένα άτομο, που φαίνεται ότι ήταν ο δράστης.

Παράλληλα, υπήρξε και ένας ελαφρύς τραυματισμός, του οδηγού του οχήματος.
«Αν και τα κίνητρα αυτού του περιστατικού δεν έχουν γίνει, ακόμα, κατανοητά, δεδομένων των συνθηκών, το περιστατικό έχει κριθεί τρομοκρατικό και η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει την έρευνα», δήλωσε ο Ρας Τζάκσον, της Υπηρεσίας.

Επιβεβαιώθηκε από τις Αρχές ότι η έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας σημειώθηκε όταν ο οδηγός ήταν ακόμα μέσα στο όχημα.

Η επικεφαλής της αστυνομίας, Σερένα Κένεντι, ζήτησε από τον κόσμο να μην προχωρά σε εικασίες και έκανε λόγο για μία σειρά από «ψευδείς πληροφορίες» που διασπείρονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επαίνεσε την «τρομερή σκέψη» και την «ανδρεία» του οδηγού ταξί, ο οποίος φαίνεται ότι αποσόβησε την πιθανότητα να υπάρξουν κι άλλα θύματα.
Νωρίτερα σήμερα, να σημειωθεί, ήρθε στο «φως» νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στο όχημα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.