Άλλαξαν άρον άρον τα κριτήρια φυσικής κατάστασης στη Σχολή Ικάρων!



Η φυσική κατάσταση των σπουδαστών της Σχολής Ικάρων αποτελεί σχεδόν αυτονόητα παράμετρο συνδεδεμένη με το αξιόμαχο της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα θηριώδη g, που αναπτύσσονται μέσα στο cockpit, καθιστούν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής ύψιστης σημασίας για την αεροπορική μας άμυνα, αλλά και την ασφάλεια των ίδιων των χειριστών, δεδομένου ότι οι αερομαχίες δε συγχωρούν … περιττά κιλάκια και λοιπές αδυναμίες φυσικής κατάστασης.

Τα τελευταία χρόνια, η Σχολή Ικάρων είχε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο ζήτημα της φυσικής κατάστασης των σπουδαστών της.  Συγκεκριμένα, είχε εκπονήσει επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, οι οποίες είχαν με πλήρη τεκμηρίωση καταδείξει ποιες ασκήσεις και ποια όρια επιτυχίας εγγυώνται την κατάλληλη φυσική κατάσταση των μελλοντικών υπερασπιστών των αιθέρων.

Η κατάσταση, δυστυχώς, άλλαξε άρδην  όταν  άρχισαν να μην περνούν τα όρια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής σπουδαστές, που φαίνεται ότι …έπρεπε να περάσουν πάση θυσία!

Ανέλπιστα, το έτος 2021 φαίνεται ότι δεν είναι το ίδιο να αποτυγχάνει στη Φυσική Αγωγή το παιδί  του μέσου Έλληνα Πολίτη και το παιδί όποιου έχει «επαφές». Όταν αποτυγχάνει το παιδί του Σμήναρχου ή του μέσου Έλληνα Πολίτη φροντίζει να χάσει τα … περιττά κιλάκια και να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση, ώστε να μην χάσει τη χρονιά.

Όταν, όμως, αποτύχει το παιδί κάποιου «Πατρίκιου», τότε αντί να προσαρμοστούν τα περιττά του κιλά στο Πρόγραμμα Σπουδών, προσαρμόζεται το Πρόγραμμα Σπουδών στις extra large απαιτήσεις του; Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά; Τι άλλο μπορεί να υποθέσει κάποιος;

Από τη Σχολή Ικάρων υποστηρίζουν ότι τα κριτήρια ήταν υψηλότερα από τις άλλες σχολές, αλλά είναι προφανές ότι από τις άλλες σχολές δεν βγαίνουν ιπτάμενοι που θα πετάξουν τα μαχητικά αεροσκάφη και συνεπώς πρέπει απαραίτητα να έχουν άριστη φυσική κατάσταση.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά το militaire, το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Σχολής Ικάρων αποφάσισε να μην βαθμολογείται πλέον ο Δείκτης Μάζας Σώματος, κατά την εξέταση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. Επιπρόσθετα, αποφάσισε να αναθεωρήσει προς τα κάτω το όριο επιτυχίας στο δρόμο 280 μ, σε αεροβικές και αναερόβιες ασκήσεις,  που καταδεικνύουν την ικανότητα του σώματος να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες χειρισμού ενός πολεμικού αεροσκάφους. Σε απλά ελληνικά, η απόφαση αυτή σημαίνει ότι τα περιττά κιλά, δε θα αποτελούν πλέον εμπόδιο να πετύχουν τα παιδιά των «Πατρίκιων» στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η σημαντική αυτή αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Ικάρων δεν κοινοποιείται στην Πολιτική Ηγεσία. Όπως επίσης αποκαλύπτει αποκλειστικά το militaire, το σχετικό έγγραφο του Διοικητή της Σχολής Ικάρων δεν περιλαμβάνει τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Χαρδαλιά, ούτε καν στις κοινοποιήσεις. Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιόμαστε κ. Χαρδαλιά ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο και ελπίζουμε να παρέμβετε άμεσα, διότι η σκανδαλώδης αυτή αλλαγή του προγράμματος σπουδών, προκειμένου να ευνοηθούν συγκεκριμένοι Ίκαροι έχει ήδη δημιουργήσει αίσθημα μεγάλης αδικίας στους υπόλοιπους σπουδαστές, οι οποίοι πάλεψαν σκληρά για να διατηρήσουν την φυσική τους κατάσταση, χωρίς να έχουν μπάρμπα στην κορώνα ή άλλο ακριβέστερα μπάρμπα στο … Τατόι.
militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.