Ανοικτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή



Για τρεις Κυριακές μέχρι το τέλος του έτους θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ για τα όσους θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους

Οι  τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους είναι οι εξής:
Στις 7 Νοεμβρίου
Στις 12 Δεκεμβρίου
Στις 19 Δεκεμβρίου
Ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα (01/11) οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, ενώ τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 18:00.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο των εμπορικών συλλόγων τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 18:00 ενώ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο ΣΕΛΠΕ (στον οποίο υπάγονται οι αλυσίδες καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα) αναφέρει ότι «στις περιοχές που πραγματοποιούνται ενδιάμεσες εκπτώσεις (1 έως 15 Νοεμβρίου), τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά στις 7 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή από 11πμ έως 8μμ».
Μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test, θα μπορούν να εισέρχονται στα εμπορικά καταστήματα, στα κομμωτήρια, στις τράπεζες και στους ανοικτούς χώρους εστίασης οι μη εμβολιασμένοι, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test.

Στους ρυθμούς των νέων μέτρων κινούνται και τα καταστήματα τα οποία έχουν βάλει ταμπέλες για τους ελέγχους που γίνονται, ενώ πολλά προτιμούν να έχουν άνθρωπο στην είσοδό τους για τους ελέγχους των πιστοποιητικών.

Υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους, καθώς και όλους όσοι δεν διαθέτουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ (rapid ή μοριακό), θα μπορούν να ψωνίζουν με click away, το οποίο δεν καταργήθηκε ποτέ.

Τα σούπερ μάρκετ μαζί με τα φαρμακεία και τις εκκλησίες εξαιρούνται από την υποχρεωτική επίδειξη rapid test  και οι ανεμβολίαστοι μπορούν να εισέρχονται και να ψωνίζουν κανονικά.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.