ΕΣΗΕΑ για παρακολουθήσεις δημοσιογράφων από ΕΥΠ: Δεν ταιριάζει σε δημοκρατικά καθεστώτα


Με ηχηρό τρόπο καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων από την ΕΥΠ. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σε ψήφισμα της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΣΗΕΑ τονίζεται ότι «η παρακολούθηση δημοσιογράφων από την ΕΥΠ δεν ταιριάζει σε δημοκρατικά καθεστώτα». Παράλληλα, καταδικάζεται απερίφραστα η παρακολούθηση οποιουδήποτε δημοσιογράφου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
«Η παρακολούθηση δημοσιογράφων από την ΕΥΠ δεν ταιριάζει σε δημοκρατικά καθεστώτα.

Πρόσφατο δημοσίευμα αποκάλυψε διαβιβαστικά έγγραφα της ΕΥΠ, ένα εκ των οποίων αφορούσε την εντολή παρακολούθησης του δημοσιογράφου Σταύρου Μαλιχούδη.

Ο συνάδελφος βρέθηκε στο στόχαστρο της ΕΥΠ εξαιτίας ρεπορτάζ του για την ιστορία ενός 12χρονου παιδιού από τη Συρία, που βρισκόταν μαζί με την οικογένεια του υπό διοικητική κράτηση στην Κω.

Η αντιμετώπιση της δημοσιογραφικής έρευνας ως απειλής είναι πρωτοφανής και δεν αρμόζει σε δημοκρατικά καθεστώτα. Πιστή στη ρήση ότι η δημοσιότητα είναι η ψυχή της δικαιοσύνης, η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την παρακολούθηση οποιουδήποτε δημοσιογράφου από την ΕΥΠ».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.