Πάλι πήρε πρωτοβουλία ο Μητσοτάκης για την ακύρωση των πιστοποιητικών αν δεν γίνει η τρίτη δόση του εμβολίουΜετά τη νέα σύσταση του ECDC για τρίτη δόση για όλους τους ενήλικες πολίτες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στέλνει επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία ζητά να ακυρωθούν τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού για όλους όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν κάνουν τρίτη δόση, δηλαδή αυτό που ισχύει στην Ελλάδα απαιτεί ο πρωθυπουργός να γίνει κεντρική οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο πρωθυπουργός προτείνει το παραπάνω για τα ταξίδια εντός της ΕΕ, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο για να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους από τους συμπολίτες μας, ειδικά εφόσον η τρίτη δόση έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματική (άνω του 90%) στην πρόληψη σοβαρών COVID-19 αποτελεσμάτων περιλαμβανομένου του θανάτου» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων.

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από την ΕΕ να υιοθετήσει τα μέτρα που πήρε και αυτός για τους διπλά εμβολιασμένους, άνω των 60 ετών, και να τους απαγορεύσει τις μετακινήσεις, ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο επί της ουσίας να πείσει τους πολίτες να κάνουν τρίτη δόση. Φυσικά το μέτρο σύντομα θα αφορά και τους υπόλοιπους πολίτες, καθώς ο ECDC άναψε το «πράσινο φως» για τρίτη δόση για όλους. 

Είναι η δεύτερη φορά που ο Κ.Μητσοτάκης δρα ως «λαγός», καθώς πάλι είχε ζητήσει πριν από περίπου έναν χρόνο από την ΕΕ να καθιερώσει πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία βεβαίως έχουμε δει πως χρησιμοποιούνται για να περιορίσουν τις ελευθερίες των πολιτών. 

Ανοίγει ο δρόμος για υποχρεωτική τρίτη δόση για όλους τους ενήλικες πολίτες, καθώς το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, επικαλούμενο νέα στοιχεία από το Ισραήλ, αναθεωρεί τη σύσταση για τις αναμνηστικές δόσεις. 

Το ECDC προτείνει πλέον τρίτη δόση για όλους τους ενήλικες.

«Το ενδεχόμενο χρήσης αναμνηστικών δόσεων θα πρέπει να εξεταστεί για όλα τα ενήλικα άτομα με προτεραιότητα στους άνω των 40» δήλωσε την Τετάρτη η επικεφαλής του ECDC Άντρια Άμον.


Η χορήγηση θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού, επισήμανε.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.