Κιλιτσντάρογλου: Στη Χάγη οι διαφορές Ελλάδας – ΤουρκίαςΟ Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δηλώνει υπέρ της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να επιλυθούν οι διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με διάλογο.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μιλώντας στην εφημερίδα «τα Νέα», προτάσσει τις διμερείς διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών και όχι εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Δηλώνει ότι «χωρίς να διακυβεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όλα τα υφιστάμενα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν μέσω μιας διαδικασίας διαλόγου που βασίζεται σε ισότιμες σχέσεις».

Όπως αναφέρει ο Κιλιτσντάρογλου: «Ο μόνος τρόπος για να επιλυθούν τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι το να βρίσκονται σε διάλογο μεταξύ τους και να αναζητούν ειρηνικές λύσεις μέσω διαπραγματεύσεων. Υπάρχουν δύο πλευρές του ζητήματος: Η Τουρκία και η Ελλάδα. Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, τα προβλήματα αυτά που είναι διμερή, θεωρούνται προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ. Αυτό είναι λάθος. Μια τέτοια προσέγγιση αποτρέπει επίσης τα δύο μέρη από το να βρίσκονται σε ισότιμη σχέση για την επίλυση των προβλημάτων. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί μέσω συζήτησης. Φυσικά, υπάρχουν και θα υπάρχουν διαφορές απόψεων. Τα μέρη θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουν διάλογο για να επιλύσουν αυτές τις διαφορές. Μπορεί να μην είναι δυνατή η επίλυση όλων των προβλημάτων μέσω διμερών διαπραγματεύσεων. Τότε θα πρέπει να λάβουν κοινή απόφαση για να παραπέμψουν τα ανοιχτά ζητήματα στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης».

Ο πρόεδρος του CHP Κιλιτσντάρογλου υποστηρίζει την επιστροφή της Τουρκίας στη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης των S-400 και τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ μιας λύσης δύο κρατών στην Κύπρο.

«Για τη βιώσιμη λύση του Κυπριακού είναι απαραίτητο να προστατευτούν τα κεκτημένα της ΤΔΒΚ και των Τουρκοκύπριων και να τεθεί ένας τελικός στόχος στη βάση της αμοιβαίας ισότητας των δύο κοινοτήτων. Αυτό που είναι σημαντικότερο από το ένα νησί – δύο χωριστά κράτη, ή τα μοντέλα συνομοσπονδίας είναι να εμπεδωθεί η κατανόηση της απόλυτης ισότητας. Το γεγονός ότι η Ελληνική πλευρά κουνάει σαν ξίφος πάνω από την ΤΔΒΚ και τους Τουρκοκύπριους τα κέρδη της σε διεθνές επίπεδο, περιλαμβανομένης και της πλήρους ένταξης της στην ΕΕ, σαν να είναι μοναδικός εκπρόσωπος του νησιού, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που δυσκολεύει τη λύση. Αναγνωρίζουμε πλήρως τη νόμιμη ταυτότητα της ΤΔΒΚ. Τη βλέπουμε ως ανεξάρτητο κράτος που έχει αποδείξει τον εαυτό του. Ως εκ τούτου υποστηρίζουμε ότι η νομική οντότητα της ΤΔΒΚ θα πρέπει να αναγνωριστεί σε όλα τα φόρουμ που ιδρύθηκαν ή θα συσταθούν για τη λύση του προβλήματος. Και τελικά το μέλλον της ΤΔΒΚ και της Κύπρου θα πρέπει να διαμορφωθεί από την κοινή και ισότιμη βούληση όλων των Κυπρίων», δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.