Έπεσε το ταβάνι σχολικής αίθουσας, σε σχολείο της ΘεσσαλονίκηςΑπό θαύμα γλύτωσαν οι μαθητές του σχολείου στη Θεσσαλονίκη που κατέρρευσε η οροφή του.

Οι 20 μαθητές ανήκαν σε τμήμα της έκτης δημοτικού στο 4ο Δημοτικό σχολείο στη Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Λίγο πριν την αναχώρηση των μαθητών από την τάξη, η δασκάλα παρατήρησε μια περίεργη ρωγμή στην οροφή και εξ αιτίας αυτού άφησε τα παιδιά να βγουν από την τάξη 5 λεπτά νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του grtimes.gr.

Λίγα λεπτά αργότερα η ψευδοροφή της αίθουσας κατέρρευσε και στο σχολείο επικράτησε πανικός.
Όπως δήλωσε σοκαρισμένη η Αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ελένη Γιαννούδη, «Θα μπορούσε να γίνει μεγάλο κακό. Θα αποδοθούν οι ευθύνες. Ευτυχώς η δασκάλα είδε την ρωγμή και ήταν και προγραμματισμένη εκδρομή για σήμερα και τα παιδιά βγήκαν 10 λεπτά νωρίτερα».

Το σχολείο εκκενώθηκε εκτάκτως έπειτα από την κατάρρευση την οροφής.

«Θα αναζητηθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των παιδιών μας»
Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης προχώρησε σε δηλώσεις,

«Μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού της τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας» δήλωσε ο ίδιος και συνέχισε,

«Πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην Νομαρχία σχολείο στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους. Εδώ και τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση. Από την πλευρά τους οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στον χώρο και  πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους της σχολικής μονάδας προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή».

Στη συνέχεια υπογράμμισε, «με απόφασή μου η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.