Εφαρμογές και διαδίκτυο- Πόσο ασφαλές είναι;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 22/11/2021

H ασφάλεια στο Διαδίκτυο ή η διαδικτυακή ασφάλεια είναι η γνώση των κινδύνων προσωπικής ασφάλειας και ασφάλειας του χρήστη σε ιδιωτικές πληροφορίες και περιουσίες που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου και την αυτοπροστασία από το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως,  διαδικτυακοί οργανισμοί, κυβερνήσεις και οι οργανισμοί εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια των παιδιών που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.
Οι ευαίσθητες πληροφορίες όπως οι προσωπικές και η ταυτότητα του χρήστη , οι κωδικοί πρόσβασης συνδέονται συχνά με προσωπικά είδη (π.χ. τραπεζικοί λογαριασμοί) και με την ιδιωτική τους ζωή και ενδέχεται να παρουσιάζουν ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των χρηστών εάν διαρρεύσουν. Η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και η χρήση ιδιωτικών πληροφοριών μπορεί να έχει ως συνέπεια την κλοπή ταυτότητας , καθώς και την κλοπή ιδιοκτησίας. Κοινές αιτίες παραβιάσεων της ασφάλειας των πληροφοριών περιλαμβάνουν:
Ηλεκτρονικό '' ψάρεμα ''
Το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" είναι ένας τύπος απάτης στον οποίο οι απατεώνες εμφανίζονται με ψεύτικα στοιχεία για την απόκτηση ιδιωτικών πληροφοριών, όπως κωδικών πρόσβασης, πληροφοριών πιστωτικών καρτών κ.λπ. μέσω του διαδικτύου. Το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" (phishing) συμβαίνει συχνά μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άμεσων μηνυμάτων και μπορεί να περιέχει συνδέσμους σε ιστότοπους που κατευθύνουν τον χρήστη να εισαγάγει τις προσωπικές του πληροφορίες. Αυτές οι ψεύτικες ιστοσελίδες είναι συχνά σχεδιασμένες ώστε να φαίνονται όμοιοι με τους νόμιμους ομολόγους τους, για να αποφεύγεται η υποψία από τον χρήστη. 

Διαδικτυακές απάτες
Πρόκειται για προγράμματα που εξαπατούν τον χρήστη με διάφορους τρόπους, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν πληροφορίες του χρήστη. Οι απάτες στο Διαδίκτυο προσπαθούν να εξαπατήσουν το θύμα με πράγματα της προσωπικής ιδιοκτησίας παρά με προσωπικές πληροφορίες μέσω ψευδών υποσχέσεων, τεχνάσματα εμπιστοσύνης και πολλά άλλα.

Κακόβουλο λογισμικό
Το κακόβουλο λογισμικό , ιδιαίτερα το λογισμικό υποκλοπής spyware , είναι κακόβουλο λογισμικό που μεταμφιέζεται ως λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για τη συλλογή και τη μετάδοση ιδιωτικών πληροφοριών, όπως κωδικών πρόσβασης, χωρίς τη συγκατάθεση ή τη γνώση του χρήστη. Συχνά διανέμεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από ανεπίσημες τοποθεσίες. Το κακόβουλο λογισμικό είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα προβλήματα ασφαλείας, καθώς συχνά είναι αδύνατο να προσδιοριστεί εάν ένα αρχείο έχει μολυνθεί, ακόμα και αν είναι ασφαλής η πηγή του αρχείου.

Οι κοινές απειλές για την προσωπική ασφάλεια περιλαμβάνουν: phishing, ηλεκτρονικές απάτες, κακόβουλο λογισμικό, cyberstalking, ηλεκτρονική παρενόχληση, online προσθήκες και σεξουαλικότητα.
Και πάμε τώρα στην ασφάλεια των εφαρμογών που όπως έχουμε μάθει πλέον όλοι, μέσω των εφαρμογών κλέβονται πληροφορίες με δόλιο τρόπο. 
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ;
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΠ.
ΧΑΝΕΤΕ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΚΑΝΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΑ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΤ.
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ....ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΠΕΙ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ... ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΤΟΣΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΙ ΕΣΥ ΕΚΟΨΕΣ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ, ΑΡΑ ΚΛΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙΣ!!!
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ; Ε ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ....
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΓΓΠΠ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑΤΑ... ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ''ΠΑΛΙΟ'' ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΜΝΗΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΝΕΑ ΜΝΗΜΗ ΨΗΦΙΑΚΗ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ....
ΣΥΝΝΕΦΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑ....




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.