Προβληματισμένοι οι βενζινοπώλες για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για την ηλεκτροκίνηση και την εφαρμογή της!!

 

 

Μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού  Κ.Μητσοτάκη για την απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης  και βενζινοκίνησης απο το 2023 και την επέκταση της ηλεκτροκίνησης  οι βενζινοπώλες είναι προβληματισμένοι με την εφαρμογή των  νέων μέτρων

 Ο πρόεδρος Ένωσης Βενιζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝΒΕΘ) και εκπρόσωπος στην Π.Ο.Π.Ε.Κ. Θεμιστοκλής Κιουρτζής αναφέρει στο GRTimes εμφανώς προβληματισμένος ότι «δεν μας συμφέρει η απόφαση της κυβέρνησης και δεν μπορεί να γίνει ακόμη ουσιαστική συζήτηση, καθώς η ηλεκτροκίνηση είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα θολό τοπίο».

«Εμείς θέλουμε να συμβαδίσουμε με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και να προσαρμοστούμε με τις ανάγκες που έχει επιφέρει η κλιματική κρίση, αλλά δεν μπορούμε μιλάμε ρεαλιστικά όταν δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές στην Ελλάδα» προσθέτει.

Σχέδιο εκτός της ελληνικής πραγματικότητας χαρακτηρίζει ο κ. Κιουρτζής τη στροφή στην ηλεκτροκίνηση, η οποία για να εφαρμοστεί από τη θεωρία στη πράξη θα πρέπει οι  αρμόδιοι των αποφάσεων να λάβουν υπόψη τους:

    το κόστος
    την υποδομή
    την ασφάλεια (καθώς έχουν σημειωθεί ατυχήματα με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων)
    τη δυνατότητα προσαρμογής των πρατηρίων καυσίμων
    την εκπαίδευση

«Φαύλος κύκλος και υποκρισία» η στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Υποκριτική  χαρακτήρισε τη μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, η οποία έχοντας πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος αποσκοπεί επί της ουσίας στο κέρδος από τις εκάστοτε εταιρείες ενέργειας.

«Πριν από λίγα χρόνια προωθούσαν το πετρέλαιο κίνησης, τώρα την ηλεκτροκίνηση και ενδεχομένως στο άμεσο μέλλον να κάνουν στροφή στο υγραέριο αναλογικά με το κέρδος που αποσκοπούν να επιτύχουν δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο» επισημαίνει, διευκρινίζοντας επίσης ότι το φυσικό αέριο είναι εξίσου φιλικό προς το περιβάλλον αλλά δεν προωθείται.

«Τα καύσιμα δεν έχουν πρωτεύον ρόλο στην κλιματική κρίση, αντιθέτως η εξόρυξη που γίνεται για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι εξίσου αν όχι και περισσότερο ζημιογόνος για το περιβάλλον» είπε ενώ πρόσθεσε ότι η «η υπερφορολόγηση του πετρελαίου αναγκάζει τον καταναλωτή να στραφεί σε άλλες διεξόδους για τη θέρμανση του, όπως τα πέλλετ, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η μάστιγα της αποψίλωσης των δασών».

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.