Στο σκαμνί οι συνεργάτες του Άδωνη στο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ


Εισαγγελέας προτείνει παραπομπή σε δίκη τεσσάρων ατόμων για παράνομους διορισμούς που κόστισαν στο Δημόσιο 1.300.000 ευρώ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν συνεργάτες του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την εμπλοκή τους σε παράνομες προσλήψεις στο «αμαρτωλό» Κέντρο Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο έχει διαδεχθεί τα τελευταία χρόνια ο ΕΟΔΥ.

Εισαγγελέας προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθούν σε δίκη για απιστία κατ’ εξακολούθηση και συνέργεια στην πράξη αυτή, κατά περίπτωση, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταμάτης Πουλής, που ήταν εκπρόσωπος των εργαζομένων του δημόσιου φορέα κατά το επίδικο διάστημα και πρόσφατα διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος στην αναπτυξιακή εταιρία του Δήμου Φυλής, ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου, η σύζυγος του κ. Πουλή και συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, και η πρώην οικονομική διευθύντρια και διορισμένη πλέον στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (που τελεί υπό την εποπτεία του Άδωνη Γεωργιάδη) Αικατερίνη Πολύζου.

Η εισαγγελική λειτουργός ζητά την παραπομπή των τεσσάρων κατηγορουμένων για συνολικά 74 προσλήψεις, οι οποίες έγιναν «στο πλαίσιο ικανοποίησης αιτημάτων από πολιτικά γραφεία και ιδιώτες» επί των ημερών του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Οπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, οι εμπλεκόμενοι προσπάθησαν «να συσκοτίσουν και να δημιουργήσουν προσκόμματα στην έρευνα» με «ψευδείς ισχυρισμούς και βεβαιώσεις».

Σε άλλο σημείο της πρότασης τονίζεται πως «καταχράστηκαν την εξουσία τους διαθέτοντας την ξένη περιουσία», με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο με 1.300.000 ευρώ από τους παράνομους διορισμούς εν μέσω Μνημονίων και οικονομικής κρίσης. Στο πολυσέλιδο πόρισμα των επιθεωρητών της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης που περιλαμβάνεται στη δικογραφία υπάρχουν συνημμένα και τα… ραβασάκια των διορισμών!

Οι επίδικες προσλήψεις, όπως και δεκάδες άλλες, έγιναν από το 2011 έως το 2014, χωρίς να τηρηθούν όσα όριζαν η σχετική νομοθεσία και ο εσωτερικός κανονισμός του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς να υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη, αλλά με την έγκριση του τότε διευθυντή κ. Παπαδημητρίου. «Με τα αποδεικτικά στοιχεία προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος των κατηγορουμένων, υπό την έννοια ότι αφενός πιθανολογήθηκε σπουδαίως η ενοχή τους και αφετέρου από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε προκύπτει με βεβαιότητα ότι το δικαστήριο θα πρέπει να επιληφθεί και να υποβάλει στον έλεγχο της επ’ ακροατηρίου διαδικασίας τα πραγματικά περιστατικά στα οποία στηρίζονται οι ενδείξεις» αναφέρει η εισαγγελέας.

Αξίζει να σημειωθεί πως εναντίον των κατηγορουμένων είχε ασκηθεί δίωξη και για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά παραγράφηκε, καθώς η δικογραφία εκκρεμούσε στο γραφείο του ανακριτή επί πολλούς μήνες, από το 2018…

Ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου έχει υποβληθεί ακόμα μία παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση για παράνομους διορισμούς ακόμα 22 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Και σε εκείνη την υπόθεση προτείνεται η παραπομπή των τεσσάρων κατηγορουμένων. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μόνο μία από τις εκκρεμείς δικογραφίες που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ, την «offshore του Δημοσίου και των ρουσφετιών», όπως το είχε χαρακτηρίσει η εισαγγελέας της έδρας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου είχε εκδικαστεί ένα από τα σκάνδαλα του «αμαρτωλού» δημόσιου φορέα. Από το 2018 έως σήμερα έχουν διαβιβαστεί 45 πορίσματα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με υποθέσεις που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ!

dimokratia.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.