Ανακοίνωση κόλαφος της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου για παρακολούθηση μελών της!!


 
Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώσαμε την παρακολούθηση δημοσιογράφων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδος, ΕΥΠ.

Πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕφΣυν , που δεν έχει διαψευστεί, αποκάλυψε απόρρητα διαβιβαστικά έγγραφα της ΕΥΠ, ένα εκ των οποίων αφορούσε εντολή παρακολούθησης του συναδέλφου μας Σταύρου Μαλιχούδη».

Και η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταλήγει: «Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρακολουθούνταν επειδή ερευνούσε μια ιστορία για ένα 12χρονο ανήλικο από τη Συρία, που ζούσε υπό διοικητική κράτηση στην Κω, μαζί με την οικογένειά του. Η Ε.Α.Ξ.Τ. καταδικάζει απερίφραστα την παρακολούθηση δημοσιογράφων σε μια δημοκρατική χώρα, όπως η Ελλάδα, και την αντιμετώπιση των δημοσιογραφικών ερευνών ως πιθανών απειλών. Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να δώσουν άμεσες και ικανοποιητικές απαντήσεις για το θέμα».

Καταδικάζουμε απερίφραστα την παρακολούθηση δημοσιογράφων σε μια δημοκρατική χώρα, όπως η Ελλάδα, και την αντιμετώπιση των δημοσιογραφικών ερευνών ως πιθανών απειλών


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.