Στα ΣΔΙΤ και η άρδευση- Θα ανέβει κι άλλο το κόστος για τους αγρότες;



ΣΔΙΤ: Σύμπραξη δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα...
Οι ιδιώτες είναι πάλι οι γνωστές εταιρείες που έχουν γαμπρούς και κουμπάρους στην επιτελική κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ιδιωτικοποιεί τα πάντα....
Έργα που έπρεπε να γίνουν από το δημόσιο εδώ και πολλά χρόνια αλλά προτιμήσαμε να δίνουμε δόσεις σε δανειστές που μας χρέωσαν με το ζόρι....
Τώρα θα μπουν στο παιχνίδι ιδιώτες που θα πληρωθούν κιόλας από το ταμείο ανάκαμψης. Τα χρήματα αυτά φυσικά θα χρεωθούν οι πολίτες... το ίδιο κόλπο πάντα..
Αυτοί τα τρώνε εμείς πεινάμε....
Σύμφωνα με όσα είπε ο Κυριακος Μητσοτακης ο  σχεδιασμός  της  κυβέρνησης περιλαμβάνει την κατασκευή 21 μεγάλων αρδευτικών έργων με κύριους στόχους την αποτελεσματική άρδευση αγροτικών περιοχών, την καλή διαχείριση των υδάτινων πόρων, την αύξηση της αγροτικής παραγωγής και την τόνωση της περιφερειακής ανάπτυξης.

Η πρώτη δέσμη οκτώ έργων, που θα υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ και παρουσιάστηκε σήμερα, περιλαμβάνει: τη μεταφορά νερού από τον ποταμό Νέστο στην κοιλάδα της Ξάνθης, τον εκσυγχρονισμό των δικτύων άρδευσης ΤΟΕΒ Ταυρωπού, τη λιμνοδεξαμενή Χοχλακιών Σητείας, το φράγμα και δίκτυο στον Άγιο Ιωάννη Ιεράπετρας, το φράγμα στο Μπουγάζι Δομοκού, το φράγμα Μιναγιώτικο στην περιοχή της Πύλου, το φράγμα στο Λιβάδι Αράχωβας και το αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή Υπέρεια - Ορφανά Καρδίτσας.

Υπολογίζεται ότι τα οκτώ έργα, στην τελική τους ανάπτυξη, θα ωφελούν περισσότερους από 36.000 αγρότες και θα εξυπηρετούν την άρδευση περίπου 456.000 στρεμμάτων, ενώ παράλληλα θα καλύψουν τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης της Αράχωβας και διάφορων άλλων οικισμών.

Θα υλοποιηθούν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που προβλέπουν την παράδοσή τους έως το τέλος του 2025.

Οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Αραχωβίτης και Σωκ. Φάμελλος αναφέρουν σε δηλωση τους:
ΣΔΙΤ στα αρδευτικά έργα σημαίνει πολύ απλά ότι ο αγρότης θα επιβαρυνθεί με αυξημένο κόστος άρδευσης και ότι λίγοι ιδιώτες θα αναλάβουν χωρίς ρίσκο αυτήν την υπηρεσία κοινής ωφέλειας και περιφερειακής ανάπτυξης και κυρίως την πρόσβαση στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μάλιστα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ορέξεις των μεγάλων εργολάβων που θα αναλάβουν τα αρδευτικά δίκτυα, η Κυβέρνηση εντάσσει στα ΣΔΙΤ και το Δίκτυο άρδευσης ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας, που είχε ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, δηλαδή στα 31 μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε να γίνουν ως δημόσια έργα και με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Πόσο περισσότερο θα κοστίζει πλέον το νερό άρδευσης “αλά” Μητσοτάκη στους αγρότες της Καρδίτσας, αλλά και ποια θα είναι τα επόμενα δημόσια έργα άρδευσης που θα απενταχθούν από το ΠΑΑ για να τα χαρίσει ο κ. Μητσοτάκης σε κάποιο ιδιώτη, εφόσον από τα 21 που ανακοίνωσε αποκάλυψαν μόνο τα 8;



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.