Συγκέντρωσης πυροσβεστών στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης στην Κηφισίας

 

Συγκέντρωσης πυροσβεστών στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης στην Κηφισίας

 Κινητοποίηση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πυροσβέστες έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα να κλείσει η κάθοδος της λεωφόρου Κηφισίας και να ακινητοποιηθούν όλα τα οχήματα.


Οι πυροσβέστες ζητούν: 

Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των Εποχικών Πυροσβεστών ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν. 4662/2020 που θεσμοθετήθηκε, με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το Πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων χωρίς κανέναν ουσιαστικό σχεδιασμό.
Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική - Μερική Επιφυλακή.
Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.
Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).
Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορωνοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τεστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.
Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας, μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών, που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση»!
«Ακόμα αναρωτιόμαστε πώς μεταφράζεται αυτή η στήριξη πρακτικά για τον απλό πυροσβέστη, ο οποίος κατέθεσε ψυχή και σώμα στις άνισες μάχες του Αυγούστου και νιώθει εξαπατημένος για μία ακόμα φορά; Πώς εννοεί, τελικά, η ελληνική Πολιτεία την έμπρακτη στήριξή της απέναντι σε ανθρώπους που έχουν πληρώσει βαρύ ανθρώπινο τίμημα, όντες στοχοποιημένοι πολλές φορές από τις εξελίξεις;       

 Αντιδρούμε δυναμικά, προειδοποιώντας επίσης κάποιους που, σύμφωνα με διαρρέουσες φήμες, επεξεργάζονται και πάλι αλλαγή του ωραρίου εργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού, λησμονώντας προφανώς τις τραγικές συνέπειες που είχε επιφέρει η προ ετών αλλαγή του στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος αλλά και στην καθημερινότητα του πυροσβεστικού προσωπικού, ωσάν το θέμα αυτό να αποτελεί μόνιμη πηγή των δεινών του Π.Σ.! Μήπως, τελικά, αυτό αποτελεί δικαιολογία για την αδυναμία τους να επιλύσουν τα πραγματικά προβλήματα που χρόνια τώρα μας ταλανίζουν;

Ας κατανοήσουν, επιτέλους, η πολιτική και η φυσική μας ηγεσία μας ότι οι Πυροσβέστες δεν είναι άβουλα όντα που εμπαίζονται με τρόπο ασύστολο και εν τέλει ανήθικο, σε μια φαρσοκωμωδία που είναι σε διαρκή εξέλιξη! Ας μην ξεχνούν ότι "όποιος σπέρνει ανέμους στο τέλος θερίζει θύελλες"!», συνεχίζουν οι πυροσβέστες στο κάλεσμά τους.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.