Ρωσσία:Συνετρίβη αεροσκάφος..Νεκροί οι 8 επιβαίνοντες


 


 

Ένα ρωσικό φορτηγό αεροσκάφος Antonov AN-12 συνετρίβη κοντά στην πόλη Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, με αξιωματούχους στη Μόσχα να λένε ότι πλήρωμα έως και οκτώ ατόμων επέβαινε στο αεροπλάνο.

«Στις 14.50 ώρα Μόσχας, το αεροσκάφος An-12, που πετούσε μεταξύ Γιακούτσκ και Ιρκούτσκ, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ», είπε μια πηγή στο RIA Novosti, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν τα συντρίμμια του.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, το σημείο της συντριβής βρέθηκε στην περιοχή του χωριού Pivovarikha [στην περιοχή γύρω από το Ιρκούτσκ], όχι μακριά από το αεροδρόμιο. Το αεροπλάνο μπήκε σε δεύτερο κύκλο κατά την προσγείωση και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τα ραντάρ», είπε μια πηγή στο πρακτορείο.

Σύμφωνα με το RT, πηγή του ρωσικού Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης ανέφερε από τότε ότι «πυροσβεστικές μονάδες και μονάδες διάσωσης έχουν φτάσει στο σημείο. Το αεροπλάνο παίρνει φωτιά» και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το An-12 είναι ένα αεροπλάνο στροβιλοκινητήρα της Σοβιετικής εποχής που κατασκευάστηκε μεταξύ 1957 και 1973, κυρίως για τις ένοπλες δυνάμεις της ΕΣΣΔ. Έκτοτε λειτουργεί από διάφορες πολιτικές αεροπορικές εταιρείες στην πρώην Σοβιετική Ένωση, κυρίως για εμπορευματικές πτήσεις. Το 2019, ένα An-12 συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Lviv στη Δυτική Ουκρανία, σκοτώνοντας πέντε από τα επτά μέλη του πληρώματος.

Το περιστατικό σηματοδοτεί την τελευταία από μια σειρά αεροπορικών καταστροφών στη Σιβηρία και τη ρωσική Άπω Ανατολή. Τον Ιούλιο, εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης που ερευνούσαν την εξαφάνιση ενός αεροσκάφους Antonov An-26, ανακοίνωσαν ότι ανέσυραν τα πτώματα 22 επιβατών και έξι μέλη του πληρώματος μετά τη συντριβή του σε γκρεμό στη χερσόνησο της Καμτσάτκα.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.