Ρωσία: Βρήκαν ομαδικό τάφο με τα οστά 675 παιδιών - Τα σκότωσαν οι Ναζί για να αντλήσουν το αίμα τους


Τα οστά 675 παιδιών κάθε ηλικίας που είχαν δολοφονηθεί από τους Ναζί για να γίνει μετάγγιση του αίματος τους σε τραυματισμένους αξιωματικούς και στρατιώτες ανακάλυψε ομάδα ερευνητών στο χωριό Νοβάγια Μπούρια, λίγο έξω από την Αγία Πετρούπολη.

Σε αυτόν τον ομαδικό τάφο  βρέθηκαν συνολικά τα οστά περισσότερων από 1.360 ανθρώπων.  Από τα πτώματα των ενήλικων, τα περισσότερα ήταν γυναίκες, μεταξύ των οποίων τρεις έγκυες. Ελάχιστα από τα θύματα έφεραν σημάδια από χτυπήματα, ενώ η πλειονότητά τους δεν έφερε καμία ένδειξη για την αιτία θανάτου τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από τον ομαδικό τάφο, στρατιώτες των Ναζί είχαν τη βάση τους από το 1941 ως το 1943, κατά τη διάρκεια της Πολιορκίας του Λένινγκραντ.

Μια θεωρία που έχει διατυπωθεί είναι ότι τα 675 παιδιά  πέθαναν από ασιτία κατά τη διάρκεια των σκληρών ρωσικών χειμώνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, οι ειδικοί υποστήριξαν ότι τα λείψανα των παιδιών είναι πιθανό να προέρχονται από ένα στρατόπεδο «μετάγγισης αίματος» στην πόλη Βίριτσα, κοντά στη Γκάτσινα.

Περισσότεροι από 300 ανήλικοι, ηλικίας από νεογέννητα έως 14 ετών, κρατήθηκαν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο για «άντληση» αίματος για τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς της Βέρμαχτ. Τα μικρότερα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συνοδεύονται από τις μητέρες τους.  Κοντά σε αυτό το «στρατόπεδο θανάτου» ανακαλύφθηκαν περίπου 100 τάφοι, αλλά χιλιάδες νεαρά θύματα από τη Βιρίτσα δεν βρέθηκαν ποτέ.

zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.