Έρευνα σοκ κατατάσσει την Ελλάδα στην 4η θέση παγκοσμίως με μεγάλα ποσοστά κατάθλιψης!!


 


 Σε βαριά κατάθλιψη βρίσκεται μια ολόκληρη χώρα, που προσπαθώντας να σταθεί όρθια από τα μνημόνια, ήρθε να την «χτυπήσει» και η πανδημία.

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με την κατάθλιψη, καθώς η χώρα μας έχει μια ακόμη θλιβερή πρωτιά. Μαζί με την Πορτογαλία βρίσκεται στην 4η θέση διεθνώς, στις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης! Βρισκόμαστε δηλαδή στις πρώτες πέντε καταθλιπτικές χώρες παγκοσμίως!

Η συχνότητα στον γενικό πληθυσμό της Ελλάδας που παρουσιάζει κατάθλιψη φτάνει το 5,7%. Τα δε ποσοστά τετραπλασιάστηκαν όλη αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, από 3,3% το 2008 σε 12,3% το 2013! Ανησυχητικά τα ποσοστά και στον αυτοκτονικό ιδεασμό, που ξεκίνησε με 2,4% το 2008, διπλασιάστηκε το 2009 στο 5,2%, ανήλθε στο 6,7% το 2011, ενώ μειώθηκε στο 2,6% το 2013.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.