Αποζημίωση 380.000 ευρώ στην οικογένεια του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που έπεσε στην Κίναρο


Αποζημίωση 380.000 ευρώ επιδίκασε η ελληνική δικαιοσύνη υπέρ της οικογένειας του συγκυβερνήτη του ελικόπτερου Agusta Bell που είχε συντριβεί στην Κίναρο. Η οικογένεια του συγκυβερνήτη Κωνσταντίνου Πανανά ζητούσε με αγωγή της 1,5 εκατομμύριο ευρώ, το δικαστήριο την έκανε εν μέρει δεκτή και αποφάσισε την αποζημίωση των 380.000 ευρώ.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το δικαστήριο λαμβάνει υπόψιν του τις ευθύνες των επιτελών οι οποίοι είχαν αποφασίσει τη συνέχιση νυχτερινής άσκησης στην Κίναρο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Στην αιτιολόγηση της απόφασης του το δικαστήριο επικαλείται μαρτυρία χειριστή που είχε πετάξει εκείνη τη νύχτα. Ο χειριστής κατέθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν προβλήματα στη δική του πτήση και χρειάστηκε να κάνει διορθωτικές κινήσεις για να έχει τον έλεγχο του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ο δικηγόρος της οικογένειας οι δικαστές δέχτηκαν ότι για την πτώση του ελικοπτέρου  υπάρχουν σοβαρές ευθύνες των επιτελών που αγνόησαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.