Για 200.000 δικαιούχους αγρότες η επιστροφή ειδικού φόρου στο πετρέλαιο



Στην εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν τους αγρότες και τα οποία εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA προχώρησαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός εξηγώντας ότι το μετρο αφορά περίπου 200.000 αγρότες και το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το 2022 θα επιστρέφεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης που αναλώνεται από τα εν λόγω πρόσωπα για αγροτική χρήση.

Η επιστροφή, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, θα γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια όπως το είδος και η έκταση της καλλιέργειας σε συνδυασμό με την κατανάλωση πετρελαίου με την σχετική απόφαση να προωθείται το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς το δημοσιονομικό κόστος της παρέμβασης υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των δικαιούχων σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς είναι περίπου 200.000 με τους 170.000 εξ αυτών να προέρχονται από ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, για αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα καθώς και για τους νέους αγρότες.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.