Σαν σήμερα έφυγε ο καπετάνιος της αποστολής "ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ""που έφερε στην πατρίδα 2000 ομογενείς απο την Γεωργία!

 Ο καπετάνιος της αποστολής Χρυσόμαλλο Δέρας έφυγε… Ο Γιώργος Σαμιωτάκης παλαίμαχος καπετάνιος και πρώην αντιδήμαρχος Άνδρου απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών.

Ο Γιώργος Σαμιωτάκης ήταν ο καπετάνιος του πλοίου με το οποίο έγινε η αποστολή απεγκλωβισμού ομογενών από το Σοχούμι. Ήταν βασικό μέλος της αποστολής που έγινε με επικεφαλής τον αείμνηστο Βασίλη Ντερτιλή και μια ομάδα ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων.

Ξημέρωνε η ημέρα της Παναγίας. 15 Αυγούστου 1993…Μία ομάδα Ελλήνων βατραχανθρώπων,με επικεφαλής έναν ατρόμητο αξιωματικό, τον Αντιπλοίαρχο Βασίλη Ντερτιλή,είναι έτοιμοι για να θέσουν σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο.Πολύ μακρυά από την πατρίδα. Η επιχείρηση ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ στο Σοχούμι,με την οποία 2000 ομογενείς μας γλίτωσαν από τον πόλεμο και τον θάνατο,έμεινε στην ιστορία.

Επικεφαλής ο Αντιπλοίαρχος Βασίλης Ντερτιλής,καθοδήγησε μια ομάδα Ελλήνων βατραχανθρώπων στην πιο “γνωστή-άγνωστη” ειδική επιχείρηση των ελληνικών ΕΔ.Την εκκένωση 2000 ομογενών μας από το Σοχούμι!

Η επιχείρηση είχε την πολιτική κάλυψη και εποπτεία της τότε υφυπουργού Εξωτερικών Βιργινίας Τσουδερού. Ο Ντερτιλής άριστος αξιωματικός είχε αναλάβει την επιλογή των ανδρών ,τη σχεδίαση και την εκτέλεση της επιχείρησης που δεν ήταν διόλου εύκολη.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.