ΥΔΩΡ 2.0 ΟΠΩΣ ΕΛΛΑΔΑ 2.0 ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

 


 

Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Ενδιαφέρον από γαλλικές εταιρείες και τράπεζες για το «Ύδωρ 2.0»

Με τον Σύμβουλο για Αγροτικές Υποθέσεις της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ιταλία κ. Ζαν-Πασκάλ Φαγιόλ και την κα Ευσταθία Αντιόχου Υπεύθυνη Μελετών της Οικονομικής Υπηρεσίας της Γαλλίας στην Ελλάδα, συναντήθηκε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε στη ΓΓΕΠΥ για θέματα της αρμοδιότητας της, συζητήθηκε η πορεία:

    «υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης,
    των επικείμενων προκηρύξεων,
    των διακρατικών συνεργασιών και
    ο Προγραμματισμό μας της ΓΓΕΠΥ για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2023-2027».

Κατά τη συνάντηση αυτή, «μεταφέρθηκε το ζωηρό ενδιαφέρον της Γαλλικής Πρεσβείας για το Πρόγραμμα “ΥΔΩΡ 2.0” που είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αρδευτικών έργων από τη δεκαετία του 1960, το οποίο περιλαμβάνει 21 αρδευτικά έργα, τα οποία πρόκειται να κατασκευαστούν με Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)».

«Γαλλικές κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες όπως και Γαλλικές Τράπεζες ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην υλοποίηση του “ΥΔΩΡ 2.0″», προστίθεται.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω Πρόγραμμα – «συνολικού κόστους 1,628 δισ. ευρώ, που θα υπερβεί τα 4 δισ. ευρώ εφόσον συνυπολογισθεί το κόστος συντήρησης και λειτουργίας για 25 χρόνια και οι πληρωμές διαθεσιμότητας», κατά το ΥπΑΑΤ – παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και τον ΓΓΕΠΥ κ. Δημ. Παπαγιαννίδη, σε ειδική εκδήλωση τη Δευτέρα (8/11), παρουσία του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.