Απίστευτο και όμως ελληνικό: Στην Θεσσαλονίκη αποστέλλονται κλήσεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ από το 1998 και μετέπειτα


 


Κλήσεις που κόπηκαν από το 1998 και μετέπειτα στη Θεσσαλονίκη και αφορούν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που διαπιστώθηκαν από την Τροχαία ή τη Δημοτική Αστυνομία, αρχίζουν να λαμβάνουν στα γραμματοκιβώτιά τους χιλιάδες πολίτες.

Έως τα τέλη του 2021 αναμένεται να αποσταλούν 15.000 ειδοποιητήρια παρελθόντων ετών στους παραβάτες, ενώ εντός του 2022 θα σταλούν άλλα 60.000. Στο σύνολό τους, τα ειδοποιητήρια αυτά περιλαμβάνουν περισσότερες από 100.000 παραβάσεις του ΚΟΚ, κυρίως παράνομη στάση και στάθμευση, με τη συντριπτική τους πλειονότητα να αφορά το χρονικό διάστημα από το 1998 έως και το 2020.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, η 20ετία για την παραγραφή των κλήσεων δεν ξεκινά από την ημερομηνία που τοποθετήθηκε το ροζ χαρτάκι στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ή του δικύκλου, αλλά από την ημέρα που βεβαιώθηκε η παράβαση, με τη διαδικασία ταυτοποίησης να ολοκληρώνεται 3-4, μπορεί και 5 χρόνια αργότερα.

«Ως διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης τα τελευταία δύο χρόνια κληρονομήσαμε ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Είναι μονόδρομος η απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο συγκεκριμένος νόμος, που εξυπηρετούσε ανάγκες παρελθόντων ετών, θέλει ριζική αναμόρφωση και προσαρμογή στα σύγχρονα πρότυπα και δεδομένα, ώστε να γίνεται ταχύτερα η ταυτοποίηση των κλήσεων, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους νωρίτερα και όχι 20 χρόνια μετά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, αναφορικά με την αποστολή των κλήσεων προ 20ετίας και πλέον προς τους πολίτες.

Ο κ. Δαγκλής υπογραμμίζει πως οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης «κατάφεραν εντός των τελευταίων δύο ετών και ταυτοποίησαν στο σύνολό τους τις κλήσεις του 2019 και του 2020 και τους επόμενους μήνες θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα ενημερωτικά σημειώματα, ώστε να μην υπάρχει η αιτιολογημένη δυσφορία του κόσμου πως λαμβάνει κλήσεις που βεβαιώθηκαν προ 20ετίας».

Από τη Δημοτική Αστυνομία γίνεται γνωστό προς τους πολίτες πως μόλις λάβουν το σχετικό ειδοποιητήριο, έχουν τη δυνατότητα, εφόσον διαπιστώσουν πως υπάρχει αναντιστοιχία στα στοιχεία είτε του κατόχου, είτε του οχήματος, είτε της παράβασης, να χρησιμοποιήσουν το ένδικο μέσο της αίτησης θεραπείας, απευθυνόμενοι προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου θα καταγράψουν το αίτημά τους και τις αιτίες για τις οποίες ζητούν την ακύρωση της συγκεκριμένης διοικητικής πράξης. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.