16χρονος φέρεται να βίασε δύο συμμαθήτριές του



Δύο ανήλικες μαθήτριες στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε καταγγελία για βιασμό εις βάρος 16χρονου συμμαθητή τους. Την αποκάλυψη έκανε ο νομικός σύμβουλος του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Φώτης Γροντάς

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο κ. Γροντάς, ο μαθητής φέρεται να παρέσυρε στο σπίτι του, όπου μένει με τη γιαγιά του, και να βίασε μια 15χρονη συμμαθήτριά του στη Θεσσαλονίκη. Η κοπέλα αποκάλυψε τον εφιάλτη που έζησε στους γονείς της την περασμένη Πέμπτη και όλοι μαζί κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γροντά μια ακόμη ανήλικη αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα βιασμού από το ίδιο πρόσωπο με τους γονείς της να μεταβαίνουν στο αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης για να καταγγείλουν και αυτοί το περιστατικό. Μάλιστα, ο κ. Γροντάς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις με δράστη τον ίδιο μαθητή.

Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση
Ο νομικός σύμβουλος παρουσιάστηκε εχθές ενώπιον του διευθυντή του ΕΠΑΛ Κορδελιού ζητώντας την απομάκρυνση του μαθητή μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν πήρε θετική απάντηση, ενώ είναι αποφασισμένος να θέσει το θέμα και στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως είπε ο ίδιος έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για την πρώτη υπόθεση, ενώ η δεύτερη βρίσκεται στη φάση της διερεύνησης. Ο μαθητής, που ζει με τη γιαγιά του, είχε συνάντηση με τον διευθυντή του σχολείου.

Για την έξαρση της βίας μίλησε η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

«Υπάρχει μία εξοικείωση με τη βία στα σπίτια. Αυτό που συνέβη με την πανδημία έχει ενισχύσει και έχει βγάλει ακόμα περισσότερο αυτό που συμβαίνει πίσω από τις πόρτες», είπε και τόνισε πως έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ενδοοικογενειακή βίας.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.