Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 15χρονη με 41 πυρετό εξετάστηκε ύστερα από 8 ώρες




Ένα πραγματικά ασύλληπτο περιστατικό συνέβη την Κυριακή, στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, με ένα 15χρονο κορίτσι που ψηνόταν στον πυρετό -ο οποίος είχε φτάσει στους 40,7- να μην καταφέρνει για περίπου 8 ώρες να γίνει δεκτό και να εξεταστεί, αφού η μητέρα του δεν μπορούσε να κάνει rapid test για να το συνοδεύσει.

Η 15χρονη, όπως ανέφερε η μητέρα της στο Ράδιο Λασίθι, είχε για ώρες πολύ ψηλό πυρετό και περίπου στις 11 το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκαν το νοσοκομείο για να εξεταστεί. Η ίδια ανησυχούσε γιατί, πέρα από τον υψηλό πυρετό, η κόρη της γενικά δεν αρρώσταινε εύκολα. Ωστόσο στο παρελθόν είχε παρουσιάσει κάποια σοβαρά συμπτώματα ύστερα από υψηλό πυρετό.

Τελικά, φτάνοντας στο νοσοκομείο, την ενημέρωσαν ότι τόσο η ίδια όσο και η 15χρονη δεν μπορούσαν να εισαχθούν, αφού το κορίτσι έπρεπε να συνοδεύεται από κάποιον ενήλικο που να έχει κάνει rapid test, εφόσον η μητέρα δεν είχε εμβολιαστεί.

Ως γνωστόν, για τέτοιες περιπτώσεις δεν γίνονται rapid tests στο νοσοκομείο και έτσι η μητέρα πήγε στο φαρμακείο που εφημέρευε. Όμως εκεί δεν υπήρχε διαθέσιμο τεστ και ενημερώθηκε πως θα μπορούσε να το κάνει μετά τις 5 το απόγευμα, όταν και θα έφτανε στο φαρμακείο.

Οι ώρες περνούσαν και περίπου στις 4 η 15χρονη έφτασε να έχει 41 πυρετό, Έτσι η μητέρα είπε στην άλλη της κόρη, η οποία ήταν 20 χρόνων και πλήρως εμβολιασμένη, να συνοδεύσει εκείνη το παιδί στο νοσοκομείο - κάτι που επίσης δεν έγινε δεκτό, αφού, όπως έμαθαν τότε, ήταν υποχρεωτικό το ανήλικο παιδί να συνοδεύεται από τον κηδεμόνα του και όχι από οποιονδήποτε ενήλικο!

Τελικά, η μητέρα κατάφερε να κάνει το απαραίτητο rapid test στο φαρμακείο και έτσι ύστερα από σχεδόν 8 ώρες κατάφερε να μπει στο νοσοκομείο, περίπου στις 19:30, και η 15χρονη κόρη της να εξεταστεί από παιδίατρο, για να φανεί πως είχε αμυγδαλίτιδα…

Το περιστατικό σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει όλους όσοι το χειρίστηκαν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η μητέρα στο Ράδιο Λασίθι, η ίδια δεν έχει κανένα πρόβλημα με όσα ισχύουν και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, όμως θεωρεί απαράδεκτη τη συγκεκριμένη αντιμετώπιση όταν υπάρχει ένα παιδί με τόσο ψηλό πυρετό, το οποίο αδυνατεί για ώρες να εξεταστεί.

Πηγή: radiolasithi.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.