Tουρκικό αεροσκάφος σε απόσταση αναπνοής από την Εύβοια



Tουρκικό αεροσκάφος  ναυτικής συνεργασίας ATR-72  προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής τις ακτές της Εύβοιας ,πετώντας σε ύψος 400-450 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας! Το άκρως προκλητικό περιστατικό έγινε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια του Παρμενίωνα, ο οποίος έγινε το χρονικό διάστημα 22 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου 2021 σε όλη την ελληνική επικράτεια με εστίαση στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.

Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι συμπεριφέρονται στο Αιγαίο σαν να αναζητούν το επεισόδιο.

Για μια ακόμη φορά επίσης οι πιλότοι των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, πέραν των ιδιαίτερα απαιτητικών σεναρίων της άσκησης ΠΑΡΕΜΝΙΩΝ, είχαν να αντιμετωπίσουν και την προκλητική και επικίνδυνη συμπεριφορά των Τούρκων, που αδιαφορώντας στην πράξη και δείχνοντας τι πραγματικά εννοεί ο πολιτικός τους προϊστάμενος Χ. Ακάρ όταν μιλά για σχέσεις καλής γειτονίας, προέβησαν σε πράξεις που δημιούργησαν αυξημένες πιθανότητες για ατύχημα είτε στη θάλασσα είτε ακόμα περισσότερο στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Ειδικότερα:

Σε ότι αφορά το θαλάσσιο χώρο, πλοία του τουρκικού ΠΝ εισχωρούσαν στις περιοχές άσκησης τις οποίες είχαν δεσμεύσει οι ελληνικές αρχές προσπαθώντας είτε να συλλέξουν πληροφορίες (μέσω του πλοίου υποκλοπών CANDARLI), είτε να δημιουργήσουν προβλήματα στις ασκήσεις με πυρά. Επιπλέον καθόλη τη διάρκεια της άσκησης, όπως ακριβώς και τους τελευταίους 2 μήνες, πλοίο του τουρκικού ΠΝ επιτηρούσε από απόσταση παρενοχλώντας παράλληλα δια κλήσεων μέσω ασυρμάτου το ερευνητικό πλοίο NAUTICAL GEO το οποίο διεξήγαγε έρευνες επ’ ωφελεία της κοινοπραξίας του αγωγού East Med Ανατολικά της Κρήτης.

Σε ότι αφορά τον εναέριο χώρο του Αιγαίου κατά τη διάρκεια της άσκησης είχαμε συνολικά 48 Παραβάσεις Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) και 224 Παραβιάσεις Εθνικού Εανερίου Χώρου (ΕΕΧ), ενώ σε 21 περιπτώσεις τα ελληνικά μαχητικά αναγκάστηκαν να εμπλακούν σε αερομαχίες με τα τουρκικά F-16 προκειμένου να τα καταδιώξουν εκτός του FIR Aθηνών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συντριπτική πλειοψηφία των παραβιάσεων του ΕΕΧ έκαναν τα ελικοφόρα Α/Φ του τουρκικού ΠΝ CN-235 και ATR-72 τα οποία έχουν δυνατότητες διεξαγωγής ηλεκτρονικού και ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τουρκικής θρασύτητας είναι η πτήση Α/Φ ATR-72 το οποίο την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, πέταξε αρκετά κοντά στις ανατολικές ακτές της Εύβοιας και σε ύψος 400-450 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας.

Το ίχνος της πτήσης και η προσέγγιση του στην Εύβοια φαίνεται στους παρακάτω χάρτες.




Τονίζεται ότι η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» περιλαμβάνεται στο κατάλογο των εθνικών ασκήσεων που ανταλλάσσουν σε ετήσια βάση οι 2 χώρες στο πλαίσιο εφαρμογής των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Επιπλέον η Ελλάδα δέσμευσε έγκαιρα τις περιοχές των ασκήσεων με τις απαραίτητες αναγγελίες NOTAM και NAVTEX.

Ενώ λοιπόν η Ελλάδα σέβεται με απόλυτο τρόπο τα συμφωνηθέντα και δείχνει στην πράξη πως ακριβώς αντιλαμβάνεται τις σχέσεις καλής γειτονίας, η Τουρκία και σε αυτό τον τομέα δρα ως πειρατής – ταραξίας επιζητώντας το επεισόδιο.

Και όλα αυτά ενώ στο Αιγαίο περιπολεί και η Νατοϊκή ναυτική δύναμη SNMG-2…..Μάλλον τους προσφέρουμε ωραίο θέαμα…

Για να μην γελιόμαστε, η παραβατική και επικίνδυνη συμπεριφορά των τουρκικών ΕΔ βρίσκεται σε απόλυτη γνώση του Υπουργού Άμυνας Ακάρ (έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές των κακών στρατιωτικών και των καλών Τούρκων πολιτικών η οποία στην ουσία ποτέ δεν ίσχυε..), ο οποίος αν και λαλίστατος και πάντα στη γραμμή Ερντογάν θα πρέπει να σκέφτεται καλά προτού εκστομίσει ξανά τις λέξεις «ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ», διότι μόνο ειρωνικά χαμόγελα προκαλεί ακόμα και στην εσωτερική κοινή γνώμη της χώρας του.

militaire.gr
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.